hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Önkéntestábor Benedekmezőn, a Diákok évében

2019.08.19

A Diákok éve tematikus év égisze alatt 2019. augusztus 19. és 23. között RocketCamp – az önkéntestábor! elnevezéssel középiskolásoknak és frissen végzetteknek szóló nyári diáktábor kerül megrendezésre a benedekmezei táborhelyen.

Amint címe is utal rá, a tábor főként olyan diákoknak szól, akik az elmúlt években önkéntesei voltak olyan neves sepsiszentgyörgyi rendezvényeknek, mint például a Szent György Napok, a pulzArt kortárs művészeti fesztivál vagy az Őszi vásár, mindazonáltal akad majd a résztvevők között olyan is, aki korábban nem volt még önkéntes, de kipróbálná magát a rendezvényszervezés terén. A Diákok éve tematikába illeszkedő tábor egyféle köszönetnyilvánítás a „veteránok” felé, illetve beavatás az újoncok számára.

A szervezők igyekeztek az ötnapos tábort tartalmas és változatos programokkal feltölteni, a kikapcsolódáson túl sok hasznos, edukatív jellegű tevékenységbe, műhelymunkába is bekapcsolódnak majd a résztvevők. Hétfőn slam poetry és képzőművészeti programokkal startol a tábor, melyeket aztán ismerkedős, csapatépítős játékok követnek. Kedden a természet lesz fókuszban, a túrázás és a környéken fellelhető gyógynövényekkel való ismerkedés levezetéseként izgalmas lovaskaszkadőr előadás és íjászkodás van betervezve. Szerdán a diákok a népi mesterségekkel fognak ismerkedni, később aztán – egy kis néprajzi kitekintőt követően – néptáncoktatás és táncházas mulatság veszi kezdetét. Csütörtökön újságírással, rádiózással és tévézéssel kapcsolatos előadások, workshopok tágítják a fiatal kobakokat, pénteken pedig a Vocalcycle kisautó-restauráló workshopja mellett a szórakozásé, kikapcsolódásé lesz a főszerep: bubi foci, slackline, buggy, bográcsos kerti parti, dzsúszbár, közös zenélés és silent disco gondoskodik majd az egész napos jókedvről.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.