hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Keressük Sepsiszentgyörgy legszebb lakónegyedi zöldövezetét – A fődíj egy zárható kerékpártároló 14 000 lej értékben

2019.05.23

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata keresi a város legszebb, leggondozottabb lakónegyedi zöldövezeteit, és szépségversenyt hirdet ebben a témában június 30-i határidővel. A versenyre a benevező személy/személyek pontos nevének és lakcímének megjelölésével, illetve egy vagy több fotó beküldésével lehet jelentkezni a varosimazs@sepsi.ro címen. Pályázhatnak azok a lakók, illetve lakónegyedi társulások, akik egy lépcsőházhoz tartozó zöldövezetet gondoznak.

Fődíj:

  • 18 férőhelyes zárható kerékpártároló 14 000 lej értékben
  • a város címerével ellátott lépcsőházfelirat zománcozott tábla formájában, amely tartalmazza, hogy az adott lépcsőház nyerte  meg a legszebb zöldövezet díjat az adott évben

A Városi Kertészet felajánlásával:

  • Padok, kerítés, virágok
  • Ingyenes részvétel az önkormányzat 2020-as zöldövezetszépítési programjában, vagyis a 2020-ban igényelendő javak önrészét nem kell kifizetni, ez egy 1500 lejes pályázat esetében 300 lej megtakarítást jelent.

A városi közintézmények és cégek felajánlásával:

  • Ingyenes belépők a Művész Moziba, városi strandra, a sugádfürdői kalandparkba és a mászófalhoz

Fotó: Vargyasi Levente

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.