hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Az utak és járdák felújításán dolgoznak az önkormányzat munkatársai

2019.04.25

Sepsiszentgyörgyön javában zajlik az utak és járdák felújítása, a Sepsi Út-Építő cég és a városi kertészet munkatársai több helyszínen is dolgoznak.

A Benedek Elek utcában, a tömbházak felőli járdaszakaszon a szegélyköveket  már kicserélték, a felület elő van készítve az aszfaltozásra, amelyre májusban fog sor kerülni. Szintén május első felében, az aszfaltozást végző céggel való szerződés aláírása után kerül sor az úttest aszfaltozására az Otthon sétányon is.

Az önkormányzat cégének munkatársai jelenleg a járda javításán dolgoznak az Olt utcában, míg a városi kertészet munkatársai a járdák és a lépcsők javítják az Erzsébet parkban.

A Váradi József utca felső szakaszában zajlik a villanyhálózat felújítása, az utca alsó szakaszán pedig a szegélykövezésen és az úttest alapozásán dolgoznak a munkások. A közvilágítási hálózat felújítása már elkészült a Sas utcában és a Váradi József utca alsó felében is, az alapozási és aszfaltozási munkálatok közvetkeznek. A koptatóréteget egyszerre öntik le a Váradi József utca teljes útszakaszán. A városnapok után az önkormányzat munkatársai az átjárók és parkolók kifestésének is nekifognak.

Mindezek mellett, több utca esetében is elkészültek már a kivitelezési szerződések, így az Ág utca, Puskás Tivadar utca, Vasile Goldiș utca és Andrei Șaguna utca esetében. A munkakezdési parancsot azonban nem tudta még kiadni az önkormányzat, mert a tavaly decemberben a kormány megemelte a minimálbéreket az építőiparban. Ennek ellenére azonban nincs még egyérteműen értelmezhető módszertana annak, hogy az érvényben levő szerződések értékét hogyan kell aktualizálni a béremelések függvényében.

Az állami hatóságok egymásnak ellentmondó utasításokat küldenek,  amint sikerül a jogi kérdésekre választ találni, a fent említett utcák esetében is kiadja a munkakezdési parancsot az önkormányzat.

További utcák esetében is zajlanak a felújításra vonatkozó közbeszerzési eljárások, ezekről a kivitelezési szerződések aláírása után ismertetjük a részleteket.

 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.