hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Gyakorlati útmutató a nagycsaládos igazolvány igényléséhez

2019.03.22

GYAKORLATI ÚTMUTATÓ

Ki és mikor igényelhet nagycsaládos igazolványt?

A program kedvezményezettjei azok a sepsiszentgyörgyi lakhellyel rendelkező családok, akik legkevesebb három gyermekkel rendelkeznek és a gyermekek közül legalább egy kiskorú.

A szülők az év bármely időszakában be nyújthatják az igényléseket Sepsiszentgyörgy Önkormányzatához a nagycsaládos igazolványokra és az ezzel járó kedvezményekre. Az aktuális hónap 10-ig letett iratcsomók még abban a hónapban elbírálásra kerülnek.

A nagycsaládos programra vonatkozó módosított 44/2019-es számú tanácshatározat a szabályzattal együtt ide kattintva érhető el.

Mit kell tartalmazzon az iratcsomó?
Az iratcsomónak az alábbi dokumentumokat kell tartalmaznia:

  1. Kitöltött kérés >>> letölthető innen
  2. Saját felelősségre kitöltött nyilatkozatok a gyermekek számát illetően, mindkét szülő vagy egyedülálló szülő részéről>>> Letölthetők innen
  3. A családtagok személyi igazolványának és születési bizonyítványának másolata
  4. Házassági bizonylat másolata, vagy a válási bizonylat/elhalálozási bizonylat másolata.
  5. Legkevesebb egyik szülő munkaviszonyát igazoló okirat, munkahelyi igazolás, fizetési igazolás.
  6. Igazolás a tanügyi intézményektől, ahová a gyerekek járnak: a hiányzások száma az elmúlt tanévben az iskolás gyermekek esetében, az óvodások és a nulladik osztályosok esetében igazolás az intézménytől, ahová beíratták őket.

Az önkormányzat honlapjára minden hónap 15-én felkerülnek az elbírálás eredményei. Az eredményekről a családokat e-mailben is értesítik az intézmény munkatársai.

Milyen fényképre van szükség az igazolványok kiállításához?
A pozitív elbírálásban részesült családoknak az igazolványok kiállításához szükséges fényképeket küldeni a családtagokról, elektronikus formában. Az igazolvány típusú fényképket az alábbi követelményeknek kell megfelelniük:

  • A fotón szereplő személy arca legyen jól látható, tekintete a fényképezőgép objektívébe nézzen
  • A fotón szereplő személynek legyen semleges arckifejezése
  • A fénykép háttere legyen fehér színű
  • A lehető legkevesebb árnyék legyen a fotón
  • A fénykép ne készüljön később, mint hat hónapja
  • A fénykép legyen .jpg kiterjesztésű
  •  A fénykép a rajta szereplő családtag személyi számával legyen elnevezve

A fényképeket az info@sepsi.ro e-mail címre kell továbbítani.

Hol lehet átvenni az elkészült igazolványokat?
Amikor a nagycsaládos igazolványok elkészülnek, a családokat e-mailben értesíti az önkormányzat. A kártyákat Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának székhelyén lehet átvenni, az Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató Irodában. Az igazolványok átvétele után lehet kitölteni az ingyenes parkolóhelyekre vonatkozó kérést.

Az igazolványok felhasználására vonatkozó részletes információk ide kattintva találhatók, ugyanakkor további kérdésekkel a 0267 311 243-as telefonszámon lehet az önkormányzat munkatársaihoz fordulni.
 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.