hu
 
Vasárnap, 2024. Szeptember 08.

Tavaszi nagytakarítás a TEGA-nál

2019.03.11

Március elejétől a TEGA megkezdi az éves lomtalanítási és üveggyűjtési akcióját: a tevékenység azokon a településeken zajlik majd, ahol a hulladákszállítást szintén a megyeszéki központú vállalat végzi.

Máthé László, a TEGA igazgatója elmondta: „Az elmúlt évek azt bizonyítják, hogy a hulladékgyűjtés a door-to-door módszerrel tud működni. A hulladékot a kliens kapuja elől kell elszállítani, mert különösen a vidéki településeken, nagyon kevesen viszik el a szelektív gyűjtőkhöz. Jelen pillanatban a községekből minden típusú szelektív hulladékot együtt szállítunk az átlátszó nejlonzsákokban, de sokkal szerencsésebb, ha megtartják és becserélik akcióinkban. Mivel az üveggyűjtés eddig jó eredményeket hozott, folytatni kívánjuk ezt a továbbiakban is, arra akarjuk ösztönözni az embereket, ha nem muszáj, ne dobják máshova az üvegeket, gyűjtsék össze ezeket. Az akciónak az a lényege, hogy megérje a kliensnek is a fáradozás, 5 kg üvegért cserébe fél liter sört adunk. Számunkra ez azért jó, mert az összetételét tekintve tisztább hulladékot kapunk és adunk tovább. Mivel a hulladék összmennyisége folyamatosan nő, nem mindegy, hogy mekkora mennyiség kerül a lerakóra, ez ugyanis az elkövetkező évben is drasztikusan drágulni fog”.

További fontos tudnivaló a Lomtalanítás és Üveggyűjtés akcióval kapcsolatban, hogy akárcsak az elmúlt években, az elektronikai, illetve háztartási gépeket is átveszi a TEGA: ezek kg-ban kifejezett értékét az ügyfél által befizetendő számlából vonják le. A bútorokat, nagy méretű lomokat is átveszi a köztisztasági vállalat, ezek szállítása ingyenes.

2019-ben is lesz üveggyűjtési akció Sepsiszentgyörgyön, erre majd április folyamán kerül sor. A megyeszék az elektronikai hulladékok és lomok szempontjából is más besorolás alá kerül: az elektromos hulladékot folyamatosan lehet az Energia utcai hulladékudvarban leadni, ez érvényes a kidobásra ítélt bútorokra is – ez utóbbiakkal kapcsolatosan előzetes telefonos egyeztetésre van szükség a 0267-310123 számon, így akár ingyenesen is elszállítják a tömbház elől.

A TEGA azt tervezi, hogy az idén minden településen kétszer legyen hasonló akció: tavasszal és nyár elején, illetve nyár végén és ősszel.

(TEGA, sajtóiroda)

 

Rengetegen használják az új kerékpárkölcsönző rendszert  Sepsiszentgyörgyön
2024.08.30

Az első hetek tapasztalatai és válaszok a felmerülő kérdésekre

Egyiptomi fesztivál szerepléssel kezdi el a 20. évadát az M Studio
2024.08.29

Fesztivál szereplésekkel nyitja az új évadot az M Studio, két új bemutatót terveznek, folytatják a Beyond Front@: Bridging Periphery Kreatív Európa projekt programjait, elindítják a Contemporary Resilience: Reinventing Dance in Ukraine három éves nemzetközi projektet, majd a társulat fennállásának 20. évfordulóját ünneplő eseménysorozattal zárják a 2024/2025-ös évadot.

Aktívan. Itthon. Székelyföldön – Sepsiszentgyörgyön debütál az egészséges életmódot népszerűsítő konferencia
2024.08.28

Az aktív és egészséges életmódra inspiráló, annak számos aspektusát bemutató Aktív Székelyföld Konferenciára kerül sor 2024. szeptember 21-én Sepsiszentgyörgyön, a Sepsi Arénában. 

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi közönségszavazása
2024.08.26

Kezdetét vette az idei Com’ON Sepsi közönségszavazása, amely során Sepsiszentgyörgy lakói dönthetnek arról, hogy melyik helyi kezdeményezések valósuljanak meg az őszi hónapokban.

Évadnyitó próbakezdéssel a Tamási Áron Színházban
2024.08.22

Kezdetét vette az új színházi évad a Tamási Áron Színházban. Az augusztus 20-án, kedden tartott évadnyitó társulati gyűlésen Pál-Ferenczi Gyöngyi igazgató röviden összefoglalta a 2024/2025-ös évad terveit, másnap pedig máris elkezdődtek Shakespeare A vihar című darabjának próbái Bodó Viktor rendező irányításával.