hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Az önkormányzat idén nem küld tájékoztató levelet a lakosságnak a helyi adókat illetően

2019.03.05

Figyelembe véve, hogy az idén a helyi adókat és illetékeket tekintve nincs számottevő változás a tavalyi évhez képest, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala nem küld ezekre vonatkozó tájékoztató levelet a lakóknak.

A Közpénzügyi Igazgatóság az elmúlt hetekben már értesítette a befizetendő összegekről azokat a természetes személyeket, akik adóügyi helyzetében változásokat eszközöltek, valamint mindazon jogi személyeket, akik adókötelesek az idei évre. A városlakók nagy része, figyelembe véve, hogy idén a helyi adók és illetékek csak az infláció 1,3 százalékos mértékével növekedtek a tavalyi évhez képest, nem kap olyan értesítő levelet a Polgármesteri Hivatal részéről, amelyben az intézmény a lakók adóügyi helyzetéről tájákoztat. Így az önkormányzat az idén megtakarítja a levelek kiküldésének költségeit.

2019. március 31-ig 9 százalékos kedvezményben részesülnek azok a sepsiszentgyörgyi adófizetők, akik előzetesen kifizetik az egész évi adójukat.

Fotó: Vargyasi Levente

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.