hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Franciaországban turnézik az Andrei Mureşanu Színház

2019.02.27

A sepsiszentgyörgyi Andrei Mureşanu Színház franciaországi turnén vesz részt február 27. és március 2. között, a Ioana Păun által rendezett „OMG – Organisme modificate genetic” című előadásával. A társulat a Románia-Franciaroszág szezon keretében kapott meghívást a Valenciennes-ben szervezett turnéra, amelyet a Román Kulturális Intézet (ICR) is támogat.

Továbbá Anna Maria Popa, az Andrei Mureşanu Színház igazgatója felkérést kapott, hogy Valenciennes-ben képviselje az országot a fesztivállal párhuzamosan szervezett szakmai találkozók keretében.

A szakmai találkozón csupán öt kiválasztott ország képviselői vesznek részt, a meghívottak előadásokat tartanak, műhelymunkákat és kerekasztal beszélgetéseket vezetnek. Idén Románia, Kanada, Franciaország, Finnország és Németország kapott meghívást.

A fesztivált követően az Andrei Mureşanu Színház társulata április 1. és 5. között újra Franciaországban, ezúttal Lyon-ban turnézik majd, szintén a fent említett előadással.

Fotó: Vargyasi Levente

 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.