hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Év elei kedvezmények a TEGA-nál

2019.01.16

Az év elején a TEGA Rt. több kedvezményt is nyújt. Ingyenes, vagy kedvezményes a hulladékszállítás azon személyek számára, akik betöltötték a 70. életévüket és nyugdíjuk nem haladja meg a 800 lejt.

Azok számára, akik 800-1000 lej közti nyugdíjjal rendelkeznek a TEGA 50% kedvezményt nyújt. A díj kifizetése alóli mentesítését március 30-ig lehet igényelni, ehhez egy űrlap kitöltése, valamint a legfrissebb 2019-es nyugdíjszelvény felmutatására van szükség – az eljárást minden évben szükséges megismételni. Az 1 év alatti gyerekek és a súlyos mozgássérültek fizetésmentesítést kaphatnak.

A kedvezményt saját felelősségre írt nyilatkozattal/típusnyomtatvánnyal igényelhetik a TEGA sepsiszentgyörgyi piacon található, Ág utcai székhelyen, vagy a díjbeszedő ügynököknél. A díjmentesítés megközelítőleg 4500 embert érint.

Lényeges, hogy a TEGA idén is kedvezményt biztosít azok számára, akik a hulladékszállítási költségeket előzetesen fizetik: hat hónap kifizetésen esetén 5%, egész év esetén pedig 10% árkedvezményben részesül minden ügyfél. Az ajánlat határideje április 30 és azon nyugdíjasokra is kiterjed, akiket az 50%-os kedvezmény is érint.

Fontos, hogy az év kezdetével érvénybe lépett a differenciált díjszabás is: ennek értelmében azok a személyek, akik szelektíven gyűjtenek, városon kedvezményesen 9 lejt fizetnek 15 lej helyett, vidéken pedig 7 lejt 12 lej helyett.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.