hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Az Írisz ház közössége látogatott Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalába

2018.12.19

December 14-én, pénteken az Írisz ház fogyatékkal élő közösségének tagjai látogattak a Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalába, ahol Sztakics Éva-Judit alpolgármester fogadta őket. Az Írisz ház fogyatékkal élő közössége több mint tíz éve készít adventi koszorút, asztali- és ajtódíszt az önkormányzat számára.

December 14-én, pénteken a Diakónia Keresztyén Alapítvány Írisz ház fogyatékkal élők nappali és munkaterápiás foglalkoztató központ közösségének tagjai látogatattak Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalába. A csoportot Sztakics Éva-Judit alpolgármester és a hivatal munkatársai fogadták a gyűlésteremben. Az Írisz ház közösségének tagjai több, mint tíz éve készítenek adventi koszorúkat, ajtó- és asztali díszeket a hivatalnak.

 

A kötetlen beszélgetésen a csoport tagjai elmesélték ki milyen szerepet vállalt a karácsonyi dekorációk elkészítésében, kezdve a koszorúkötéstől, a díszek megalkotásán keresztül a gyertyaöntésig. A vendégek a karácsonyra való készülődésük mozzanatairól, programjaikról is meséltek.

 

Az adventi időszakban a csoport az általuk készített betlehemmel Sepsiszentgyörgy testvérvárosába, Ferencvárosba látogatott. A karácsonyra való készülődés jegyében az Írisz ház közössége halmozottan sérült gyermekekkel közösen készített üdvözlőlapokat, díszeket. Speciális istentiszteleten vettek részt Ikafalván, ahol a fogyatékosokból álló formáció, az Írisz band karácsonyi dalokat énekelt. A közösség tagjaiból álló csoport december 20-án 10 órai kezdettel betlehemes játékot ad elő az Írisz házban, ahová mindenkit szeretettel várnak.

Fotó: Vargyasi Levente

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.