hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

A WIFI4EU pályázat keretében Sepsiszentgyörgyön is lesz ingyenes köztéri wifi

2018.12.13

Sepsiszentgyörgy az egyik nyertese az Európai Bizottság által meghirdetett WIFI4EU első kiírásának, amelynek értelmében 15000 euró értékben a város néhány közterén, létesítményében ingyenes vezeték nélküli internetet fognak biztosítani.

Buja Gergely, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata Pályázati Irodájának vezetője ismertette, hogy a jövő hét folyamán fogják aláírni a támogatási szerződést az Európai Bizottsággal a 15000 euró értékű váltóról (voucherről). A szerződéskötés után az önkormányzatnak egy szakcéget kell választania, amely majd megoldja a kiválasztott helyszínek ingyenes wifi-vel való ellátását, a szolgáltatás elvégzése után a szolgáltatás összegét az Európai Bizottság utalja majd a szakcégnek.

A lehetséges helyszínekről zajlottak előzetes egyeztetések a polgármesteri hivatalon belül, viszont a pontos helyszíneket a szakcéggel való egyeztetés után tudják csak leszögezni, mivel információkat kell kapjon az önkormányzat arról, hogy a 15000 euró hány helyszín felszerelését fedezi. A tervek között szerepel a Sepsi Aréna, a Városi Stadion, vagy a Bod Péter Megyei Könyvtár mögött található park.

A terek, létesítmények ingyenes wifi-vel való felszereltsége a szakcég kötelezettsége, a támogatás keretein belül, viszont a működtetés teljes mértékben az önkormányzat hatáskörébe fog tartozni.

„A WIFI4EU projekt beleilleszkedik a sepsiszentgyörgyi digitalizációs tervekbe” – hangsúlyozta ki Buja Gergely, a Pályázati Iroda vezetője, kiemelve, hogy a digitalizáció terén még számos projektre számíthatunk a jövőben.
 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.