hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata közbeszerzési eljárást hirdet a közvilágítás karbantartására

2018.12.10

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa egyhangúan megszavazta a város közvilágításának kezelésére és karbantartására irányuló közbeszerzés procedúrájának elindítását. Ez a megoldás szervezettebb, pontosabb, gyorsabb szolgáltatást jelent majd a lakók számára.

Amint az év elején már beszámoltunk, Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa készítetett, majd elfogadott egy célszerűségi tanulmányt, amelynek eredményeképpen a város egy szakcég szolgáltatásait venné igénybe a közvilágítási hálózat karbantartási munkálatainak elvégzésére.

A Közszolgáltatásokat Szabályozó Országos Hatósággal folytatott tárgyalásokat, valamint  a jogszabályok értelmezésével kapcsolatos problémák tisztázását követően Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a projektet nyilvános vitára bocsátotta, majd a november végi soros tanácsülésen a Helyi Tanács egyhangúlag elfogadta.

Így Sepsiszentgyörgy Önkormányzata megkezdi a közvilágítás karbantartási munkálataira vonatkozó szolgáltalások közbeszerzési eljárásait.

A munkálatok kiszerződése megoldást kínál a közvilágítás megfelelő karbantására, hiszen az önkormányzat nem rendelkezik megfelelő szakképzett személyzettel, aki az oszlopok szervizelését, az égők cseréjét, vagy a közvilágítási hálózat karbantartását oldaná meg.

Saját becslések szerint a város egyes övezeteiben az utcai közvilágítással kapcsolatos hiányosságok megoldódnának az oszlopokra felszerelt égők cseréjével, míg más helyszíneken a lámpaoszlopok kábelezését szükséges javítani.

Ez a megoldás egy szervezettebb, gyorsabb, pontosabb szolgáltatást jelent majd, amely a lakók érdekeit szolgálja. A karbantartást végző vállalatnak például diszpécser szolgálatot kell majd működtetnie, így a panaszokra 24 órán belül tud reagálni, míg eddig ez akár egy hétbe is telhetett. A közvilágítás fejlesztését továbbra is az önkormányzat fogja elvégezni.


 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.