hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Csütörtökön lép érvénybe a Sugás áruház körüli forgalomváltozás

2018.11.12

A Tavaszi Sándor utca a Jysk áruház felől a központ felé egyirányúvá válik. Javasoljuk a gépjárművezetőknek, hogy figyeljenek az új közlekedési táblákra mindaddig, amíg megszokják az új forgalmi rendet.

A forgalmi dugók csökkentése végett Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala ez év nyarán a Sugás áruház körüli utcákra vonatkozó forgalommódosítást javasolt.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala a lakossági véleményezés kiértékelését követően, a Sugás áruház környékére vonatkozó forgalommódosítási terv első változatát hagyta jóvá (lásd az alábbi térképet), melyet a Közlekedési Rendőrség is elfogadott, ennek értelmében csütörtöktől, november 15-től pedig érvénybe lép a forgalomváltozás.

Az új szabályok értelmében a Tavaszi Sándor utca a Jysk áruház felől a központ felé egyirányúvá válik, a Bánki Donát utca és Jysk áruház közti szakasz kivételével, ahol továbbra is két irányban közlekedhetnek a járművek.

A tömbházak által közrezárt övezet (Jysk parkoló, játszótér) megközelíthető a Bánki Donát utca felől és elhagyható ugyanabba az irányba. Akik el szeretnék hagyni ezt az övezetet, a Tavaszi Sándor utcán keresztül tehetik meg, így a Gödri Ferenc és a Gróf Mikó Imre utcákba juthatnak ki.

A Sugás áruház környékét érintő forgalommódosítási terv többek közt 27 környékbeli tömbház lakóit érinti, akiknek lehetőségük volt véleményezni a javaslatokat.

Annak ellenére, hogy a forgalommódosítással nőhetnek a távolságok az említett övezetben, a cél  a forgalmi dugók csökkentése. A jóváhagyott terv szerint parkolóhelyeket nem számol fel az önkormányzat.

Javasoljuk a gépjárművezetőknek, hogy figyeljenek az új közlekedési táblákra mindaddig, amíg megszokják az új forgalmi rendet.

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.