hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Idén is igényelhető a fűtéstámogatás

2018.11.06

A kéréseket a Közösségi Támogatás Igazgatóságának székhelyén kell leadni.

Az előző évekhez hasonlóan, idén télen is részesülhetnek fűtéstámogatásban az alacsony jövedelemmel rendelkező személyek.

A novembertől márciusig tartó téli időszakra igényelhetnek fűtéstámogatást az alacsony jövedelemmel rendelkező sepsiszentgyörgyi lakhelyű személyek. Az iratcsomókat november 20-ig kell letenni az Erege utca 19. szám alatt található Közösségi Támogatás Igazgatóságának székhelyén.

Az érvényben lévő törvénykezés értelmében, a támogatásban azok a családok részesülhetnek, akiknél az egy főre eső nettó jövedelem nem haladja meg a havi 615 lejt. A fűtéstámogatás legtöbb öt hónapra igényelhető, a 2018. november 1-jei és 2019. március 31. közötti időszakra.

Azok a személyek, akik már novemberre szeretnének részesülni a fűtéstámogatásban, legkésőbb november 20-ig kell leadniuk a kéréseket. Akik november 21-e után adják le az iratcsomókat, azok a decembertől márciusig tartó időszakra kaphatnak pótlékot.

Az odaítélt támogatások, az összeg nagyságát tekintve, hét kategóriába sorolhatóak, az igénylő személyek havi nettó jövedelme szerint. Például, ha egy háztartásban az egy főre eső nettó jövedelem 155 lej, akkor gázfűtés esetén 262 lej, fával fűtés esetében pedig 54 lej értékben kaphatnak pótlékot. Amennyiben a személyek jövedelme a felső érték felé közelít, azaz 615 lej, a támogatás értéke 16 lej lehet.

Sepsiszentgyörgyön a tavaly megközelítőleg 670 személy igényelt fűtéstámogatást.

A támogatással kapcsolatos további információk a Közösségi Támogatás Igazgatóságának székhelyén, az Erege utca 19. szám alatt, vagy a 0267-312.118-as telefonszámon kérhetők.

Foto: Vargyasi Levente

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.