hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Szigorítások a lakónegyedi garázsok használatát illetően

2018.10.31

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a város közterületén garázzsal rendelkező lakók figyelmét, hogy 2018. november 30-ig közölniük kell az építményben parkoló autó rendszámát Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalával.

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa 303/2018-as határozatának értelmében azok a gépjármű tulajdonosok, akik garázzsal rendelkeznek a város közterületén, este 10 és reggel 6 óra között nem parkolhatják járműveiket a garázsuktól számított háromszáz méteres körzetben.

A Helyi Tanács döntése a parkolóhelyek felszabadítása érdekében született. Az önkormányzat célja elérni, hogy az autótulajdonosok legalább éjszakára a garázsban tartsák az autójukat.

Fotó: Vargyasi Levente

A garázstulajdonosok 2018. november 30-ig, írott formában kell közöljék Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató Irodájában az utca és a tömbház számát, ahol garázzsal rendelkeznek, illetve az éjszakára a garázsban tartott autó rendszámát. Amennyiben változik a garázsban parkoló autó, azt is közölni kell majd Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalával.

Az írott közléseket hétfőtől csütörtökig 8 és 18 óra között, pénteken 8 és 14 óra között lehet leadni a fent említett irodában. A bejelentéseket elmulasztó lakókat 1000 és 2000 lej közötti, míg a parkolásra vonatkozó rendeletet megsértő személyeket 500 és 1000 lej közötti bírsággal sújthatja a Helyi Rendőrség.

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.