hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Komolyzene gyermekeknek Sepsiszentgyörgyön

2018.10.17

Elkezdődött a nagy népszerűségnek örvendő Leckehangversenyek 2018/2019-es évadja.  A gyermekeknek szóló komolyzenei sorozat első koncertjeit október 17-én tartották a Tamási Áron Színházban, ahol A kis tigris szimfonikus mesét adta elő a Bon Bon Matiné, a Georgius és a Csíki Kamarazenekar.

  Fotó: Henning János

A következő alkalomra november 23-án kerül sor, amikor A szegény legény Mátyás király udvarában című mesejátékot a Codex Régizene együttes és az olaszteleki Cygnini Reneszánsz Táncegyüttes előadásában láthatják a gyerekek.

A harmadik Leckehangversenyen, január 25-én, a Georgius és a Csíki Kamarazenekar Filmzenét játszik.

Február 23-án a Párhuzamok a népi kultúra, illetve a reneszánsz kultúra között hangzik el a Codex Régizene Együttes és meghívottjai előadásában.

A Leckehangverseny 2018/2019-es évadja Az állatok farsangjával zárul márciusban a Georgius és a Csíki Kamarazenekar együttműködésében.

Az alkalmanként körülbelül 600-800 gyermeket megszólító progam célja a fiatal generáció komolyzene iránti érdeklődésének felébresztése, a jövő komolyzenei közönségének nevelése. A Leckehangversenyeknek a Tamási Áron Színház nagyterme ad otthont, délelőtt 10 órától a kisiskolásokat, 12 órától pedig az 5-8. osztályosokat várják. A sorozat ötletgazdája Dr. Filip Ignác zenepedagógus. A gyermekeknek szóló Leckehangversenyek és a felnőtt közönségnek szóló Szimfonikus hangversenyek létrejöttéhez Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 100 000 lejes kötségvetéssel járul hozza.

A leckehangversenyekre jegyek a Központi Jegyirodában vásárolhatóak 6 lejért.

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.