hu
 
Hétfő, 2024. Július 01.

Antal Árpád: A város érdekében az Orosz piac helyzetét rendezni kell

2009.08.06
Csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád András polgármester részletesen ismertette a Városháza álláspontját az Orosz piac helyzetével kapcsolatosan. Az elöljáró elmondta, elfogadja a piaci árusok meghívását és elmegy a helyszínre, hogy beszéljen velük és újfent megismételje a Városháza javaslatát.

„Eddig is nyitott voltam a párbeszédre, nagyon sokan az érintettek közül felkerestek már ezzel az üggyel és én minden alkalommal elmondtam, hogy az Orosz piac kérdését a városnak kötelessége rendezni, tekintve azt a jelentős tűzveszélyt amit a piac jelent a városra. Rossz belegondolni is, hogy a Mol benzinkút közvetlen szomszédságában kigyulladhat egy fabutik és hogy ennek következtében felrobbanhat a fél város” – mondta Antal.

A polgármester fenntartható alternatívát kínál az árusoknak, javaslatának lényege, hogy az árusok költözzenek át a közelben található Európiacra, melynek területe a város tulajdonában van.

Mint ismeretes, az Orosz piac területén működő fabutikokat az árusok építési engedély nélkül építették, működésük tehát nem törvényes. A Városháza egy év türelmi időt hagyott a piacon tevékenykedő butiktulajdonosok számára, ez a határidő most augusztusban lejárt.

„Megértem a butikok tulajdonosait, hiszen jóhiszeműen cselekedtek, a terület tulajdonosa félrevezette őket, amikor arra biztatta őket, eszközöljenek befektetéseket a szóban forgó területen. Éppen ezért tartottam fontosnak az egy éves türelmi időt, hogy lehetőséget adjak az embereknek arra, hogy befektetésük legalább részben megtérüljön.” – összegezte Antal.
Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.