hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Éjszakára tilos a furgonok parkolása a lakónegyedekben

2018.09.28

- Új szabályozások a lakónegyedi parkolást illetően -

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa, a 2018. szeptember 27-i soros tanácsülésen fogadta el azt a határozatot, miszerint tilos az 1,9 tonnánál nagyobb súlyú, valamint a 9 férőhelyesnél nagyobb személyszállító gépjárművek parkolása a lakónegyedekben délután 18 és reggel 6 óra között.

Az önkormányzat a határozat életbe léptetésével a lakók mindennapjain kíván könnyíteni, hiszen a városban egyre több a személygépkocsi, így egyre nehezebben lehet parkolóhelyeket találni a lakónegyedekben. Amennyiben a céges áru- és személyszállító járműveket nem a lakónegyedekben hagyják éjszakára azok vezetői, a helyük felszabadul a környéken lakók számára, ugyanakkor a szűk utcákban könnyebben lehet majd közlekedni.

Fotó: Vargyasi Levente

A Helyi Tanács, szintén a parkolóhelyek felszabadítása miatt, a közterületen lévő garázsokra és bérelt parkoló helyekre vonatkozóan is döntést hozott. Ennek értelmében, azok a gépjármű tulajdonosok, akik garázzsal rendelkeznek, este 10 és reggel 6 óra között nem parkolhatnak 300 méternél közelebb a garázsukhoz. Az önkormányzat azt szeretné elérni, hogy az autótulajdonosok a garázsban tartsák az autójukat éjszakára, vagyis rendeltetésszerűen és ne más célokra használják. A határozat azokra a lakosokra is vonatkozik, akik parkolóhelyet bérelnek az önkormányzattól a tömbházuk közelében.

A garázzsal rendelkező tulajdonosoknak a közeljövőben le kell majd jelenteniük a Polgármesteri Hivatalnak, hogy milyen rendszámú autó fog a garázsban parkolni. A parkolásra vonatkozó rendeletet megsértő személyeket 100 és 2500 lej közötti bírsággal sújthatja a Helyi Rendőrség.

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.