hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Szalmás, garasos Őszi Vásár gyerekeknek is

2018.09.27

Sepsiszentgyörgy főtere szeptember 29-30. között megtelik élettel és szalmával, ugyanis ekkor kerül sor az Őszi Vásár nyolcadik kiadására. A hagyományos vásáron, a népi zenén és táncon kívül, minden évben része a rendezvénynek a gyerekek számára szervezett garasgyűjtő játék.

Az ősz témájában tart gyerekfoglalkozásokat  több egyesület, civil szervezet, szombaton és vasárnap is, az Őszi Vásár ideje alatt. Mindenik foglalkozáson, illetve a vásárban inaskodással cserép garasokat gyűjthetnek a gyerekek, amelyeket a Vásári Boltban lehet beváltani. A garasgyűjtő pontokat feliratokkal is jelzik a szervezők.

A Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér előtt felállított sátorban gyapjúből ősztündért, textilből babzsákot vagy éppen fonalangyalkát készíthetnek a gyerekek. A Gyárfás Jenő Képtár előtt a Gyulafehérvári Caritas Sepsiszentgyörgyi Kirendeltsége nyújt lehetőséget a hagyományos játékokkal való ismerkedésre, ők már évek óta partnerei az Őszi Vásárnak. Demeter Évával ugyancsak több városi rendezvényen találkozhattak már a gyerekek, ő idén a Mézes sátorban tart papírszínházi előadást. Újdonságnak számítanak idén Ütő Kinga fonalból készült őszi levelei, amelyeket bogozási technikával készíthetnek el a gyerekek. Az Ispiláng Egyesület foglalkozásán almacsuhéból lehet babábak varázsolni.

Fotó: Henning János

A Vásári Bolt kínálatában könyveket vásárolhatnak a gyerekek a garasokért, így a Kincses Sepsiszentygyörgy, a Sepsiszentgyörgy Gyerekeknek vagy a Csöppnyi Családkalandok könyvekre gyűjthetnek. Csontból készült ékszer, anyagból készült zöldség is megtalálható majd, illetve amióta a Kovászna Megyei Méhészegyesület partnere a rendezvénynek, a méz sem hiányozhat a kínálatból. A mézeskalács már hagyományos portéka, teljesen új azonban a kínálatban az Őszi Vásáros képeslap, amelyet postázhatnak az iskolás gyerekek, diákok, vagy szüleik segítségével a legkisebbek.

Az őszi vásáros gyerekprogramok mindig a hagyományos játékok, kézműves foglakozások, vagy az őszi évszak témája köré szerveződnek, azzal a céllal, hogy minél több gyerek megismerje, kipróbálja ezeket és figyeljen mindarra az apró örömre, amit az őszi évszak nyújtani tud.

Az Őszi Vásár teljes programja a Kónya Ádám Művelődési Ház honalpján, a www. kultur.ro-n található.

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.