hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Tizenkettedikszer szerveznek Sportnapokat Sepsiszentgyörgyön

2018.09.20

Tizenkettedik kiadásához érkezett a Sportnapok, melyet szeptember 21-23. között szerveznek meg a Sepsi Arénában. Az esemény főszervezője, az Equites Sportegyesület több mint 50 sportegyesület közreműködésével 55 sportágban közel 100 sporteseményt kínál az érdeklődőknek.

Az eseményt versenyek, labdajátékok, sportágbemutatók gazdagítják, de előadássorozatokkal, családi nappal és sportágválasztó tevékenyságekkel is készülnek a szervezők. Idén újdonságnak számít, hogy a téli sportok, a jégkorong és a műkorcsolya, valamint a korfball is jelen lesz a rendezvényen. A sportágválasztó a Családi Nap keretén belül valósul meg és a gyermekek különböző sportágakat próbálhatnak ki az Iskolás Sportklub, a Gyermekek Palotája, a Sport All, a Shoto Team, a Királypingvinek valamint a Salema klubok részvételével.

  Fotó: Henning János

Az esemény hivatalos megnyitójára pénteken 17 órától kerül sor egy jelképes futóversennyel a  Főtéren. A három nap alatt olyan sportágakkal ismerkedhetnek a résztvevők, mint például az aerobic, asztalitenisz, autóverseny, birkózás, bodyart, búvárkodás, curling, fitness, floorball, futás, harcművészet, judo, jégkorong, jóga, karting, kerékpár, korfball, kosárlabda, kézilabda, labdarúgás, lovaglás, műkorcsolya, sakk, squash, streetball, tenisz, teqball, terep duatlon, torna, trial, tánc, vívás, zumba illetve íjászat.

A rendezvény ideje alatt sportszerkölcsönző fog működni a Sepsi Arénánál. Tollasütőket, teniszütőket, röplabdát, kosárlabdát, asztali csocsót, logikai játékokat lehet ingyenesen bérelni.

A sportnapokat koncertek és közönségtalálkozók is színesítik, az esemény hivatalos programját a www.sportnapok.ro oldalon tekinthetik meg. A rendezvény idejére a nemrég indított 5-ös buszjárat több időpontban is közlekedik, a hétvégi menetrend itt tekinthető meg. A tavalyi rendezvény 3000 embert mozgatott meg, a szervezők idén is hasonló népszerűségre számítanak.

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.