hu
 
Hétfő, 2024. Július 01.

Elkezdődött az utcák javítása

2009.07.31
Megkezdték az utcák javítását – tájékoztatott Antal Árpád András polgármester, aki azt is elmondta, a későn elfogadott országos költségvetés miatt csúsztak el ennyire idén az útjavítási munkálatok. Új aszfaltréteget kap a központ nagy része: az 1918. december 1. Utca a Bazártól a Nicolae Balcescu utcáig, a Kriza János utca, a Gróf Mikó Imre utca, a Szabadság utca és a Szabadság tér.

\"\"

Az aszfaltozási munkálatokat két cég nyerte meg a Kovászna Megyei Út és Híd Rt és a Valdek kft. A polgármester felkérte a sajtó képviselőit, hogy együtt kövessék figyelemmel az aszfaltozást és együtt értékeljék ki az elvégzett munkát. „Úgy is lehet mondani, hogy mindkét cég esetében ez lesz a diplomamunka, figyelni fogjuk, milyen minőségben dolgoznak”  - szögezte le Antal Árpád András.

\"\"

Elindul a munka a Munkás (Márton Áron), a Romulus Cioflec utcákban és a Templom utca egy részét is megjavítják. Új aszfaltréteg kerül a Nagy György és a Sirülő utcákban is. Folyik a munka a Gyár utcában, itt parkolókat és egy biciklisávot is kialakítanak. Elkészült az új aszfaltréteg a sugásfürdői úton is, arról a 700 méterről van szó, amely a megyei tanács ügykezelésébe tartozik.


Fotók: Vargyasi Levente
Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.