hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Körültekintőnek kell lenni az erdőkben

2018.07.20

Sepsiszengyörgy Polgármesteri Hivatala és a Szemerja-Görgő Egyesített Közbirtokosság figyelmeztetni kívánja a város környékén található erdőket járó, kiránduló, gombászó személyeket, hogy ajánlott fokozottan körültekintőnek lenni, hogy elkerüljék az ott élő medvékkel való találkozást.

„A közbirtokossághoz érkezett bejelentések szerint, a környező erdőkben élő medvék a közel eső lakott területek környékére és piknikezésre kijelölt helyekre is bemerészkedhetnek. Ezért a kirándulóknak ajánlott fokozottan körültekintőnek lenniük.” – hívja fel a figyelmet Csákány László, a Szemerja-Görgő Egyesített Közbirtokosság elnöke.

A közbirtokosság tanácsait figyelembe véve, az erdőkben nem ajánlatos egyedül sétálni vagy gombászni, és tanácsos hangosan, zajt csapva közlekedni, így elkerülhető a medvével való találkozás.

A Sepsiszentgyörgy környéki erdőkben egy kétbocsos anyamedve és egy egyedülálló példány jelenlétéről van tudomása a közbirtokosságnak.

A térképen jelölt helyeken láthatóak a helyszínek, ahol az elmúlt 30 napban medvével találkoztak, illetve a medve jelenlétére utaló nyomok találtak. (A térképet a BBTE. Környezettudományi szak hallgatoi készítették).

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.