hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Kegyeleti parkkal bővül a városi köztemető

2018.07.17

Sepsiszentgyörgy önkormányzata 4,3 hektárnyi területtel bővíti a városi köztemetőt. Az új területek megvásárlása hosszú időre megoldja a Vár utcai túlzsúfolt sírkertben történő temetkezés problémáját.

„A jelenlegi terület környékén található telkekkel bővül majd a városi köztemető. 3,16 kehtárt sikerült nemrég megvásárolni, 1,2 hektárnyi terület tulajdonjogának megszerzése pedig folyamatban van”. – mondta el a temetőre vonatkozó eddigi fejleményeket Tóth-Birtan Csaba alpolgármester.

A már megvásárolt területre vonatkozó rendezési terv közbeszerzési szakaszban van, ezt majd az engedélyek kiváltása és a területrendezési munkálatok követik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Vargyasi Levente

A köztemetőt az önkormányzat kegyeleti parkkal fogja bővíteni, amelyet a megvásárolt telkek egy részén fog kialakítani. Ez azt jelenti, hogy elhunyt szeretteikre még igényesebben kialakított és rendezettebb környezetben tudnak majd emlékzeni a hozzátartozók.

„Az új sírkert rendezése során olyan szempontokat veszünk figyelembe, mint például: zöldövezet és sétányok kialakítása, padokkal ellátott pihenőhelyek létrehozása. A sírhelyeket tekintve pedig egyforma méretű, szabályozott parcellákat és természetes anyagból, például fából vagy kőből készült ízléses fejfákat képzeltünk el, amelyeket keret nélküli fű vagy virágágyások borítanának.” – sorolja a jövőre vonatkozó terveket Czimbalmos Kozma Csaba városmenedzser.

Fotó: Vargyasi Levente

2017. júniusától a köztemető teljes körű működtetéséért a Tega Rt. helyi köztisztasági vállalat felel. A vállalat nemcsak a temetkezéssel kapcsolatos szolgáltatásokat biztosítja, hanem elvégzi a karbantartási munkálatokat is, így rendezett, tiszta temetőbe látogathatnak ki a városlakók.

A köztemető eddigi területe 6,87 hektár volt, a megvásárolt területekkel pedig 11,17 hektárra bővül.

 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.