hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Ingyenes kutyaivartalanításra kerül sor az Őrkőn

2018.07.13

Ingyenes kutyaivartalanításra kerül sor az Őrkő negyedben július 16. és 18. között Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának megbízásából. A hétfőtől szerdáig tartó ivartalanítást DR. Ștefanache Mircea, a bukaresti Paumy Med Vet klinika állatorvosa és orvosi csapata végzi, a sepsiszentgyörgyi kutyamenhely és az őrkői közösség képviselőinek segítségével.

A beavatkozásra az Őrkő negyedi, szabadon kószáló ebek szaporodásának visszaszorítása érdekében kerül sor.  A kutyamenhely személyzete és az őrkői közösség segítségével befogott kutyákat a klinika mozgórendelőjébe viszik, itt ivartalanítják az ebeket.

A bukaresti klinika állatorvosa egy németországi alapítvány támogatásával végzi az ivartalanítást, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a szállás és étkezés biztosításával járul hozzá a programhoz.

Mint arról már korábban beszámoltunk, 2017-ben kutyaszámlálással egybekötött kedvezményes ivartalanításra vonatkozó programot szervezett az önkormányzat, ennek célja az volt, hogy visszaszorítsa a város magán-, illetve közterületein levő, nem fajtiszta ebállomány szaporodását, illetve megelőzze az állatról emberre terjedő fertőző betegségek terjedését.

A múlt évi program lehetőségeivel kevesen éltek, a mostani ingyenes beavatkozások által az önkormányzatnak újból lehetősége nyílik a szabadon kószáló ebek szaporodásának megfékezésére.  A bukaresti klinika személyzete hozzávetőleg naponta 30 kutya ivartalanítását tudja vállalni.
 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.