hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Egy évtizede Sepsiszentgyörgy élén

2018.06.29

Antal Árpád András tíz évvel ezelőtt, 32 évesen lett Sepsiszentgyörgy polgármestere. Az évforduló alkalmából az elmúlt évtized megvalósításairól egy 200 oldalas képes beszámoló készül.

Június 21-én Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere sajtótájékoztató keretében értékelte az elmúlt tíz évet, mely nem volt viharoktól mentes, de eredményekben annál gazdagabb. A tíz éves évforduló alkalmából egy 200 oldalas képes beszámoló készül nyomtatott és elektronikus változatban is, utóbbi megtekinthető lesz Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának honlapján.

Fotó: Vargyasi Levente

„Az elmúlt tíz évben folyamatosan nyomás alatt dolgoztunk, egyik kezünkkel védekeztünk, másikkal építkeztünk, ez így volt az elmúlt tíz évben és nagy valószínűséggel így lesz az elkövetkezőkben is, sok energiát emésztettek fel az értelmetlen viták” fogalmazott a polgármester, aki  hálás a városlakók bizalmáért és az építő kritikákért, ugyanis ennek köszönhetően Sepsiszentgyörgy ma élhetőbb város, mint tíz évvel ezelőtt. 

Fotó: Vargyasi Levente

Sepsiszentgyörgynek van jövője, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a városi bölcsőde felújításától kezdve, a Bevezetés a sportba programon keresztül, az ösztöndíjakon át egészen az aranylakodalmasok köszöntéséig a városvezetés minden szinten támogatni kívánja az itt élőket. Kevés város büszkélkedhet többszörös bajnok kosárcsapattal és A ligás focicsapattal és olyan rendezvényekkel, mely tízezreket mozgat meg.

Fotó: Bereczky Sándor

Az infrastrukturális megvalósításokon túl Sepsiszentgyörgy Önkormányzata olyan funkciókat vállalt fel, mely nagyobb városokban már a versenyszférához tartoznak, az ötvenezres lakosú város önkormányzata strandot, uszodát, arénát, sípályát valamint mozit is működtet.

Fotó: Vargyasi Levente

Sepsiszentgyörgy önkormányzata minden eszközzel azon dolgozik, hogy élhető, gyermek- és családbarát környezetet teremtsen.

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.