hu
 
Csütörtök, 2024. Augusztus 01.

Ünnepeljük együtt március 15-ét

2018.03.13

Idén is méltóképp ünnepelik az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc évfordulóját Sepsiszentgyörgyön, melynek egyik díszmeghívottja Dr. Lázár János lesz, Magyarország Miniszterelnökségét vezető miniszter.

Az öt napos eseménysorozat szombaton, március 10-én kezdődött a Gáll Lajos Futókör emlékfutásával. Hétfőn kokárdakészítő műhelyt tartottak a Kónya Ádám Művelődési Házban a Balassi Intézet, Magyarország Kulturális Központjasepsiszentgyörgyi irodájának jóvoltából.  Kedden a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron terme adott otthont a Húszforintos Katonától Gábor Áronig. Az 1848-1849-es háromszéki események nyomában címet viselő Shenk figurák kiállításának.

Az idei megemlékezés egyik kiemelt momentuma március 14-én, 18 órától az Erzsébet parkban felújított 1848-1849-es honvéd emlékmű ünnepélyes avatása lesz.  Az eseményre szeretettel várnak minden érdeklődőt a szervezők, ugyanakkor felkérik a város lakóit, ha szeretnék, ez alkalomból egy szál virággal tisztelegjenek a forradalomban elesett hősök emléke előtt, a hivatalos koszorúzásra másnap fog sor kerülni.

Március 15-én, csütörtökön délelőtt koszorúzások lesznek a sepsiszentgyörgyi, szotyori és kilyéni emlékműveknél, majd 16 órától kezdődik az ünnepi műsor Sepsiszentgyörgy főterén. Az előző évekhez hasonlóan, az idei ünnepséget is lovas felvonulás előzi meg 14 óra 30 perctől a város keleti és nyugati részéből.

Ünnepi beszédet tart Antal Árpád polgármester, Dr. Lázár János miniszter, Adorján Dezső Zoltán püspök, és az Erdélyi Magyar Ifjak által szervezett szónokverseny nyertese, Szász Tímea-Orsolya. Ünnepi műsorral készülnek a Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjai és közreműködik a rétyi Kováts András Ifjúsági Fúvószenekar, valamint az egyesített kórus.
Ez alkalomból kerül sor a Szimfonikus Hangversenyévad ünnepi előadására is, amelyen a Georgius és Csíki kamarazenekarok koncerteznek este 19 órától a Tamási Áron Színház nagytermében.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.