hu
 
Csütörtök, 2024. Augusztus 01.

Gyorsabb, szervezettebb közvilágítási szolgáltatást tervez Sepsiszentgyörgy önkormányzata

2018.01.26

A városi közvilágítás karbantartásának és a lakossági panaszok kezelésének hatékonyabb megoldása érdekében Sepsiszentgyörgy önkormányzata célszerűségi tanulmányt készíttetett.

Minden önkormányzatnak kötelessége biztosítani a közvilágítás karbantartását is, a kialakítás és a fejlesztés mellett. Sepsiszentgyörgy önkormányzata önerőből oldotta ezt eddig meg, a lehetőségeihez mérten. Ugyanakkor, karbantartási munkálatokat csak az végezhet, akinek erre engedélye van a Közszolgáltatásokat Szabályozó Országos Hatóság által. Az engedély megszerzéséhez azonban egy sor szigorú feltételnek kell megfelelni, így minden önkormányzatnak arról kell döntenie, hogy kialakítja azt a szakember csapatot és beszerzi azokat a gépeket, amelyek szükségesek az engedélyhez, vagy inkább megbíz egy erre szakosodott, engedéllyel rendelkező vállalatot a karbantartási munkálatok elvégzésére.

A sepsiszentgyörgyi célszerűségi tanulmány egyértelműen a második változatot tartja hatékonyabbnak. A január 25-i tanácsülésen elfogadták a tanulmányt, így következő lépésben a feladatfüzet elkészítése, a kritériumok és a mutatók meghatározása és a versenytárgyalás elindítása következik. A karbantartási munkálatok elvégzésére az elektronikus közbeszerzési rendszeren keresztül lehet majd jelentkezni.

Ez a megoldás egy szervezettebb, gyorsabb, pontosabb szolgáltatást jelent majd, amely a lakók érdekeit szolgálja. A karbantartást végző vállalatnak például diszpécser szolgálatot kell majd működtetnie, így a panaszokra 24 órán belül tud reagálni, míg eddig ez akár egy hétbe is telhetett. A fejlesztési munkálatokat továbbra is az önkormányzat fogja végezni.

Fotó: Vargyasi Levente

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.