hu
 
Csütörtök, 2024. Augusztus 01.

Sporttal a rászorulókért

2017.12.13

A szurkolók támogatását és adományait várja a Sepsi Sic és a Máltai Szeretetszolgálat a holnapi kosárlabda mérkőzésen az Olympiacos ellen.

Rendhagyó sajtótájékoztatót tartott ma Antal Árpád-András polgármester, meghívottjai, Puskás Bálint volt alkotmánybíró, a Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi szervezetének alapítótagja és Rusz István, a Sepsi SIC női kosárlabda csapat sportmenedzsere társaságában. A sajtótájékoztató témája a holnapi kosárlabda mérkőzés köré szervezett adománygyűjtési akció volt, amely a Sepsi SIC, a Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi szervezete és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának összefogásában valósul meg.

A Sepsi SIC női kosárlabda csapat játékosai holnap, csütörtök délután 18.30 órától a görög Olympiacos Pireus csapat játékosaival csapnak össze az Európa-kupa rájátszásának első fordulójában. Tekintettel a helyi kosárlabda csapat nagyszámú szurkolótáborára, valamint arra a tényre, hogy az ellenfél csapata igazi nagyhatalomnak számít a női kosárlabda világában, a szervezők rekordszámú nézőre számítanak a holnapi mérkőzésen.


Ennek a reménynek a fényében született meg az együttműködés a jótékonysági szervezet és a sportcsapat között, hiszen arra kérik a szurkolókat, nézőket, hogy mindannyian hozzanak magukkal egy plüssállatot, plüssjátékot, amelyet a mérkőzés végén a pályára dobnak adomány formájában. Ruszt István annyival egészített ki a kérést, hogy a labdajátékra való tekintettel, a plüssök mellett labdákat is örömmel látnak az adományok között.

A játékosokkal közösen a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei is a pályán lesznek a mérkőzés végén, ők gyűjtik és dobozolják a játékokat, amelyeket rászoruló gyermekeknek juttatnak el: a kovásznai és tusnádi Szent Ferenc Alapítvány házaiba, árva-, valamint nagycsaládban élő gyermekeknek.

Tekintettel arra, hogy egy nemzetközi találkozóra kerül holnap sor, valamint, hogy december 14. és 16. között országos gyásznapot hirdettek Mihály király emlékére, a mérkőzést különféle szabályok betartásával kell lebonyolítani, amelyről folyamatosan tájékoztatják a nézőket.

Puskás Bálint elmondta, hogy évek óta gyümölcsöző kapcsolatuk van mind az önkormányzattal, mind a Sepsi SIC-kel, számtalan közös segítő programot valósítottak már meg, ezek sorát gazdagítja a holnapi akció is.

Antal Árpád polgármester arról beszélt, hogy a Sepsi Arénát nem csak sportlétesítményként képzelték el, hanem egy közösségi térként is, az élmények házának, ahol örülni és reménykedni lehet. A holnapi mérkőzés egy ilyen alkalom, amit az ajándékozás élménye még szebbé tehet.

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.