hu
 
Vasárnap, 2024. Június 30.

Elfogadott pontrendszer a Gyere haza programhoz

2009.07.03
Az Antal Árpád András polgármester által kezdeményezett Gyere haza programban meghirdetett ingyenes telkek kiutalásának kritériumrendszeréről döntött a városi tanács csütörtöki rendkívüli ülésén. Sepsiszentgyörgyön 50 telket különítettek el a Borvíz utcában, amelyet 18 és 35 év közötti fiatalok igényelhettek.

A városatyák úgy döntöttek a telkek addig vannak a fiatalok tulajdonában, amíg lakóház áll rajta, illetve 10 év után megvásárolhatóak.A házat két év alatt kell felépítenie az igénylőnek. A most elfogadott pontrendszer alapján a családosok 20 pontot, az egyedülállók 10 pontot kapnak.  Egy gyerek után 2 pont, két gyerek után 4 pont, három vagy több gyerek után 8 pont jár. A szakmai képzettségnél a doktorátus után kapják a legtöbb pontot, 30 pont jár, míg az általános iskolai végzettséggel rendelkezők nem kapnak külön pontszámot. Középfokű végzettség után 5 pont jár, de ha van szakirányú képzettség, akkor 10 pontot kapnak. Ugyancsak 10 pontot ér a a rövid időtartamú felsőfokú képzettség, míg az egyetemi végzettségért az igénylő 20 pontot kap. 10 pontot adnak azért, ha valaki más településről költözik haza Sepsiszentgyörgyre.

Ez a program elsősorban a magasan képzett fiatalok támogatásáról szólk – mondta el a tanácsülésen Antal Árpád András polgármester, aki szerint nagyon fontos, hogy minél több jól képzett, nagy kapcsolati hálóval rendelkező fiatalt sikerüljön hazacsábítani. A sikeresen telket igénylők kötelesek az értesítést követő 6 hónapon belül az építkezés árának 65 százalékáról bizonyítványt felmutatni, illetve vállalnia kell, hogy sepsiszentgyörgyi lakcímmel rendelkezik a telek átvevéséről szóló szerződés aláírásának pillanatában.

Amennyiben a kérelmező nem teljesíti a pályázati kiírásban szereplő vállalásokat (két év alatt be kell fejezni az építkezést), hamis adatokkal jelentkezik, kiadja vagy eladja az épületet, az önkormányzatnak joga van vissza venni a telket.


Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.