hu
 
Csütörtök, 2024. Augusztus 01.

Még két hónapig lehet igényelni a kedvezményes kutyaivartalanítást

2017.10.23

Ismételten felhívjuk a sepsiszentgyörgyi lakcímmel rendelkező kutyatulajdonosok figyelmét, hogy egészen 2017. év végéig igényelhetik kutyájuk kedvezményes árú ivartalanítását.

 

Amint már arról korábban is beszámoltunk, a nem fajtiszta kutyák ivartalanítása a sepsiszentgyörgyi magán- és közterületeken levő ebállomány szaporodásának visszaszorítását, illetve a zoonózis (állatról emberre terjedő fertőző betegségek) terjedésének megelőzését célozza meg.

Ennek érdekében Sepsiszentgyörgy önkormányzata az Anima és Dán András állatorvosi rendelőkkel kötött szerződést a kutyák kedvezményes sterilizálásának elvégzésére. Így a polgármesteri hivatal jóvoltából a rendelő által megszabott teljes ivartalanítási díj (hím esetén 130, nőstény esetén 225 lej) helyett, 65 lejt kell fizetni hím esetében és 100 lejt nőstény kutya esetében.

Akik élni szeretnének a kedvezménnyel, továbbra is az önkormányzat Iktató Irodájában vehetik át azt a küldő cédulát, amellyel december 31-ig felkereshetik az alábbi állatorvosok valamelyikét és kedvezményesen ivartalaníthatják kutyájukat:

Anima Állatorvosi Rendelő
(Dr. Bölöni Sándor)

Cím: Váradi József u. 30. sz.
Tel.: 0745 980 138

CMVI DR DAN ANDRAS Állatorvosi Rendelő
(Dr. Dán András)

Cím: Gödri Ferenc u. 23. sz.
Tel.: 0745 015 327

 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.