hu
 
Csütörtök, 2024. Augusztus 01.

MANUS konferencia és kerekasztal az őrkői cigány közösség helyzetéről

2017.10.12

Folytatódik a tavaly elindított Manus cigányfesztivál, ám idén szélesebb szervezői és támogatói körrel, valamint új téma köré szervezve. Az idei találkozóra október 13-14. között kerül sor Sepsiszentgyörgyön, több helyszínen.

A szervezők és a támogatók azzal a céllal álltak össze, hogy egy szakmai konferencia keretében beszélgessenek az őrkői cigány közösség helyzetéről. Ennek értelmében, a találkozón részt vevő meghívottak hazai és magyarországi önkormányzatok, civil szervezetek és roma egyesületek képviselői, akik a saját közösségükben sikeres integrációs programokat valósítottak meg.

A kétnapos találkozó 13-án, pénteken kezdődik egy szabadabb és mégis komoly üzenettel bíró eseménnyel. Délután 16 órakor az őrkői kőbánya melletti legelőn Kálnoky Anna grófnő rendezésében lovastorna előadást láthatunk, amelynek címe Szép, színes világ, avagy miért lopták el a bölöni gazda lovát?
Másnap, október 14-én, szombaton reggel 10 órakor kezdődik a szakmai konferencia és kerekasztal az őrkői cigány közösség helyzetéről Kovászna Megye Tanácsának gyűléstermében. A találkozó délután 17 óráig tart, a szervezők örömmel látnak minden érdeklődőt, aki építő jelleggel viszonyul a sepsiszentgyörgyi roma negyed sorsához.
A találkozó zárásaként egy újabb könnyedebb programponttal jelentkeznek a szervezők, és szombat este 19 órától az Anirosz, magyarországi, autentikus cigányzenét játszó zenekar koncertjét hallhatjuk a Sugás vendéglőben.

A Manus szakmai konferencia és kerekasztal az őrkői cigány közösség helyzetéről című eseményt az Amenkha egyesület, a SpeedHelp egyesület, a Lármafa egyesület és a Helyi akciócsoport szervezik Sepsiszentgyörgy önkormányzata, Kovászna Megye Tanácsa és Kálnoky Anna grófnő támogatásával.



 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.