hu
 
Csütörtök, 2024. Augusztus 01.

Útfelújítási munkálatok az 1918. December 1 utcában

2017.09.13

Szeptember 14-én, csütörtökön kezdődik az 1918. December 1. utca Grigore Bălan utca (jelzőlámpák) és az állomási Olt-híd közötti szakaszának a felújítása az útfelület minőségének és az esővíz elvezetés javításának érdekében.
Az úttest felújítására vonatkozó tervek készítője a kolozsvári S.C. Man Construct KFT, kivitelezője pedig a sepsiszentgyörgyi S.C. Valdek Impex KFT.

Fotó: Henning János

A felújítás ideje alatt a városlakók részleges útlezárásokra számíthatnak az említett szakaszon. A munkálatok magukban foglalják az aszfalt felmarását, az új alap- és koptatóréteg leterítését. Végül a csatornafedők cseréje, és apróbb beavatkozások következnek. Azalatt, míg az aszfaltot felmarják, a Grigore Bălan utca (jelzőlámpák) és az állomási Olt-híd közötti négy sávos út mindkét oldalán lezárnak egy-egy sávot. Az önkormányzat és a kivitelező cég tervei szerint ez a periódus nem lesz hosszabb, mint két hét, ezalatt is kérjük a lakók megértését és türelmét.

Amennyiben a munkálatok a tervek szerint haladnak, akár hétvégén is dolgozhatnak a munkások az aszfaltréteg lerakásán, ez esetben az adott időszakaszban teljes útlezárásra kerülhet sor, kizárólag az adott hétvége idejére. Az aszfaltréteg lerakására azonban csak hetek múlva kerül sor, a várható útlezárásokról vagy forgalomkorlátozásról folyamatosan értesíti Önöket az önkormányzat.

Az előzetes elképzelések szerint a nagyobb léptékű munkálatok október végéig lezárulnak, utána már csak apróbb beavatkozások várhatóak az 1918. December 1. utcában.



 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.