hu
 
Csütörtök, 2024. Augusztus 01.

Idén elkészülő utcák Sepsiszentgyörgyön

2017.09.02

Még az idén befejezik az elkezdett munkálatokat a Gyöngyvirág, Kós Károly, Testvériség, Kertész és Váradi József utcákban – jelentette ki Antal Árpád András heti sajtótájékoztatóján.

Fotó: Vargyasi Levente

A Gyöngyvirág utcában a munkálatok nehéz része befejeződött, az úttest koptatórétege és a járda elkészült. A forgalomnak azonban még nincs hivatalosan átadva az utca, mivel még hátravan a közlekedési táblák kihelyezése, a parkolók, járdák, átjárók, sávok kifestése. Ahhoz, hogy ezek a végső munkálatok elkezdődjenek, ezt a hetet még ki kell várni, hogy a nemrég leöntött, olajos felületű koptatóréteg kiszáradjon. Ezután, előreláthatóan a jövő héttől már elkezdhetik felfesteni a sávokat az úttestre, járdára, parkolóhelyekre, illetve a már kiásott alapokba elhelyezik a közlekedési táblákat, majd átadják az utcát a forgalomnak.

A Kós Károly utca megkezdett szakaszának alapozási munkálataival végeztek, a közvilágítási oszlopokat kihelyezték. Itt is van egy technológiai folyamat, amelyet ki kell várni: a koptatóréteg és az alapréteg között egy speciális anyaggal kezelték le az aszfaltot. Ez az anyag pár napot rajta kell, hogy álljon az alaprétegen, utána lehet majd ráhelyezni a koptatóréteget. Ez is bekövetkezik a következő napokban, és ha az időjárás is engedi, akkor tartható az ígéret, miszerint iskolakezdésig visszaadják az utca elkészült szakaszát a forgalomnak. A Kós Károly utca további szakaszának felújítását jövő tavasszal kezdik el, a forgalmas Szabadság tér-Kriza János-Kós Károly útkereszteződés javítása pedig jövő nyárra marad, mindez azért, hogy ne maradjon elkezdett és befejezetlen utca a téli időszakra.

Idénre volt betervezve a Váradi József utca felső szakaszának felújítása is, amire azonban a Kertész utcában szükséges munkálatok elvégzése után kerülhet sor. A Kertész utcában ugyanis még zajlik az építési engedély kiadásához szükséges egyéb engedélyek beszerzése. A polgármester úr kijelentette, hogy mindkét utca, a Kertész és a Váradi József utcák felső szakaszát is be fogják fejezni az idén, akárcsak a Testvériség utcát.

A nagyobb utcafelújításokon kívül a városban több helyen zajlanak kisebb javítások, így például a Sajtó utca felső felében parkolót alakítanak ki, a Fáklya sétányban rakják az új szegélyköveket, és további ilyen kisebb munkákat folytatnak még a Temető utcában, a Lendület sétányon, az Olt-hídnak a letérő sávján, illetve még kora ősszel szeretnék leaszfaltozni az 1918. december 1. út Olt-híd és Széchenyi István tér közötti szakaszát.

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.