hu
 
Vasárnap, 2024. Június 30.

Egy év mandátum – csapatban dolgozunk

2009.06.30
Rendezett parkolókkal, új játszóterekkel és gondozott zöldszigetekkel gazdagodott Sepsiszentgyörgy az elmúlt egy év során, épül a Tamási Áron Színház új stúdióterme, közeledik a befejezéshez a legújabb ANL programos tömbház – többek között ezeket mutatta be egy éves mandátumának beszámolója alkalmából Antal Árpád András Sepsiszentgyörgy polgármestere a sajtó képviselőinek, akikkel városnéző körútra indult.

\"\"

A város vezetője elmondta, Sepsiszentgyörgyön nagyon sok, kevésbé látványos beruházás zajlik: több utcában felújították a csatornarendszert, abból a 40 utcából, ahol eddig nem volt csatornázás már csak 33 van hátra. A szemétkukák lecserélése is folyamatban van, a közlekedés minőségét rontó, kiálló csatornafedőkből pedig közel száz darab kerül hamarosan lecserélésre, helyükre állítható aknatetők kerülnek. Sepsiszentgyörgy polgármestere hangsúlyozta: nem csak a város külalakját, hanem a lakók jövőképét is pozitív irányba szeretné megváltoztatni. Antal Árpád úgy értékeli, hogy a tervezés ebben is sokat segít, hiszen a rendezett fejlesztési elvek mellett a befektetők számára is vonzóbb lesz a város. „A városrendezési terv meghatározza a fejlődés irányát is. Mindannyian olyan városban szeretnénk élni, amely rendezett, gondozott, ebben az irányban kell elindulni.

\"\"

 Az egy évvel ezelőtt meghozott, vállalkozóbarát intézkedések mostanra hozták meg az eredményt” – emelte ki legfontosabb prioritását Antal Árpád András. A Szépmezőre tervezett agráripari illetve információs technológia park megvalósításának irányába is konkrét lépéseket tett a helyi önkormányzat. A Regionális Operatív Programból elhagyott ipari területek rehabilitálására megközelítőleg 25 millió eurót lehetne lehívni. Sepsiszentgyörgy is erre az alapra pályázik, így lehetséges lenne olyan területet létrehozni, amelyre a befektető könnyűszerrel felépíthet bármilyen ipari ingatlant. A város pályázata rendkívül esélyes, hiszen kevés település rendelkezik hasonló ingatlanokkal, amelynek értéke megközelítőleg 14 millió euró.

\"\"

Antal Árpád arról is beszámolt, hogy jó úton haladnak a tárgyalások az Európai Fejlesztési Bankkal,  ha sikerül Sepsiszentgyörgy 10 millió eurós kölcsönt kapna. A városközpontot célzó fejlesztések értéke 15 millió euróra tehető, ami a regionális vízszolgáltatóra fordított 30 millió euróval együtt közel 60 millió eurós beruházást jelent a vidéknek. A városvezető rámutatott: ilyen beruházások mindenképp pozitív változást jelentenek majd a város számára.
Bár a befektető neve egyelőre még nem nyilvános Antal Árpád arról is tájékoztatta a sajtót, hogy a városból Csíkszereda irányba vezető útszakasz mellé már jövőre elkészülhet egy retail park, ahol több bevásárlóközpont is helyet kapna. A polgármester elmondta: az osztrák érdekeltségű cég azt szeretné, hogy jövő év karácsonyára már az új üzletekben lehessen bevásárolni.

\"\"

Antal Árpád András ez alkalommal megköszönte munkatársainak munkáját, mint mondta, fiatal csapattal egészült ki a polgármesteri hivatal munkaközössége, így a fiatalos lendület, a kreativitás a sok év alatt felhalmozott közigazgatási tapasztalattal együtt látványos eredményt szül.

Fotók: Henning János, Vargyasi Levente
Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.