hu
 
Csütörtök, 2024. Augusztus 01.

Pihenőszabadság miatt szünetel a kutyaszámlálás Sepsiszentgyörgyön

2017.08.11

Tekintettel a nyári pihenőszabadságokra a kutyaösszeírás augusztus második hetétől egészen augusztus 22-ig szünetel.

Mint köztudott, a TEGA Rt. szépmezői kutyamenhelyének személyzete és a helyi rendőrség  munkatársai 2017. július 1-től, hétköznaponként 15-20 óra között megkezdték a kutyaszámláló és ivartalanító terepszemlét a sepsiszentgyörgyi magánházaknál.

Ezidáig a kutyák ivartalanításával megbízott Bölöni Sándor és Dán András állatorvosok összesen négy beavatkozást végeztek el.

Mint arról korábban beszámoltunk, mindazok a sepsiszentgyörgyi lakcímmel rendelkező kutyatulajdonosok, akik e fenti két állatorvos valamelyikénél ivartalaníttatják ebüket, a polgármesteri hivatal jóvoltából a rendelő által megszabott teljes ivartalanítási díj (hím esetén 130, nöstény esetén 225 lej) felét, 65 lejt kell kifizetniük hím esetében és kevesebb, mint felét, 100 lejt nöstény kutya esetén.

Bölöni Sándor, az Anima Állatorvosi Rendelő állatorvosa szerint a kutyaivartalanítás a mikrochipezéshez hasonlóan hosszú, több évig is eltartó folyamat, és nem lepődik meg azon, hogy idáig csupán két kutyatulajdonos kereste fel rendelőjét. A kedvezményes ivartalanítás az állatorvosoknak is új aminisztrációt jelent, de túl vannak az első két beavatkozáson, és ősztől, a szabadságolások lejárta után szerinte már több ebtulajdonos fogja felkeresni a klinikát.

Hogy hogyan lehet kedvezményes áron igényelni az ebek ivartalanítását, és hogy milyen kutyatartásra vonatkozó szabályokat tartalmaz a 2017/98-as számú, Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa által elfogadott határozat, azt korábbi közleményünkből megtudhatják: http://sepsiszentgyorgyinfo.ro/index.php?page=&pid=2972.

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.