hu
 
Csütörtök, 2024. Augusztus 01.

Mostantól a Tega működteti a városi közös temetőt

2017.08.02

2017. június 14-én a Helyi Tanács elfogadta azt a határozatot, amelynek értelmében Sepsiszentgyörgy Önkormányzata átruházza a Vár utcai köztemető működtetését a Tega Rt. hulladékgazdálkodási és köztisztasági vállalatra.

Fotó: Vargyasi Levente

Emberi erőforrás hiányában a polgármesteri hivatalnak nem volt kapacitása a temető teljes körű működtetésére, csupán a nyilvántartását ellenőrizte, mostantól azonban a Tega Rt. elvégzi az összes temetkezéssel kapcsolatos szolgáltatást (sírok építése, temettetés, karbantartási munkák stb.). Így egy rendezett, tiszta, lekaszált, jól megközelíthető városi temetőbe látogathatnak ki a lakosok.
Következő lépésben a temető bővítésére kerül sor, amelynek érdekében már egy hektárnyi területet megvásárolt a város, és még egy hektárnyi terület tulajdonosaival pedig adásvételi szerződéskötés előtt áll. A temetőbővítés levezénylését is a Tega Rt. irányítja majd.

Fotó: Vargyasi Levente


A köztemető nyitva tartása

  • április 01-október 30. között 8:00-21:00 óráig,
  • október 31-november 02. között 8:00-22:00 óráig,
  • november 03-március 31. között 8:00-18:00 óráig


A köztemető díjszabása

A temetőbe járművel behajtani parkolási díj ellenében lehet. Ez a díj személygépjármű esetén 10 lej/óra, 3 és fél tonna alatti haszongépjármű esetén 25 lej/óra. 3 és fél tonna fölött csak a Tega Rt. munkagépei hajthatnak be a temető területére. Ezekből a díjakból a Tega Rt. a temető karbantartásával kapcsolatos összes szolgáltatását el tudja látni.

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.