hu
 
Csütörtök, 2024. Augusztus 01.

Tarnówi konferencián vesz részt Sepsiszentgyörgy

2017.06.22

Június 23-25 között Lengyelország Tarnów városa ad otthont az Európai Unió Európa az Állampolgárokért (Europe for Citizens) elnevezésű program keretében megvalósuló konferenciának. Az előadás-sorozat meghívottjai Tarnów testvér- és partnervárosai, köztük Veszprém, Kiskőrös, Sepsiszentgyörgy és az ukrajnai Vinnitsa.


 

A Revitalise, Rejuvenate, Recreate címet viselő kétnapos konferencia központi témája, ahogy a neve is sugallja a városmegújítás, városregeneráció. E téma mentén a partnervárosok képviselői beszámolnak saját városukat, városközpontjukat fiatalosító fejlesztéseikről, különböző megújulást hozó projektjeikről, amelyek révén a konferencián részt vevő települések egymásnak akár ötletet adhatnak, akár közösen gondolkodva későbbi együttműködéseket hozhatnak létre.
Sepsiszentgyörgyöt Tamás Barta Mónika, a Városimázs Iroda vezetője, Székely Kincső helyi tanácsos, Bartalis Fruzsina jogász, Fejér Zsolt tanácsos, Demeter Piroska tanárnő és Bancea Mátyás diák képviseli a lengyelországi konferencián.
I am European – I create the reality around me címmel nemzetközi workshopok és csoportos beszélgetések is színesítik a háromnapos, testvérvárosi kapcsolatokat erősítő rendezvényt, ahol különböző korcsoportok képviselői ötletelnek arról, hogy milyen is a fiatal generáció és az öregedő társadalom jellegzetességeit figyelembe vevő ideális város. Véleménycserére, új, nemzetközi projekttervekre, hasonlóságok és különbözőségek feltárására, megvalósult fejlesztésekből született tanulságok levonására is lehetőség nyílik ebben a három napban.

A holnap kezdődő tarnówi konferencia élőben követhető a következő linken: https://www.youtube.com/watch?v=TAU-SXJeeg8&feature=youtu.be.
 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.