hu
 
Csütörtök, 2024. Augusztus 01.

450 parkolóhelyet osztott ki a Polgármesteri Hivatal

2017.05.18

Április 25-26., valamint május 2-3. között zajlottak a 2017-es év első versenytárgyalásai a városi parkolóhelyek kiosztása érdekében. E két versenytárgyalás során összesen 26 helyszínen 450 parkolóhelyet adtak át az erre jelentkező lakóknak.

Az Állomás negyedben 2 helyszínen 17 hely, a városközpontban 1 helyszínen 7 hely, az Olt negyedben 10 helyszínen 227 hely, míg a Szemeria negyedben 13 helyszínen összesen 199 helyet osztott ki az önkormányzat.

A versenytárgyalás nyerteseit a hivatal munkatársai kiértesítették az eredményekről, tájékoztatva ugyanakkor őket az erre a helyzetre vonatkozó jogaikról és kötelezettségeikről. A bérlők számára a versenytárgyalás időpontjától számítva 30 nap áll rendelkezésükre, hogy az ez évi bérleti díjat, valamint az ütközőszerkezetek garancia díját befizessék a Közpénzügyi Igazgatóságnál.


Fotó: Vargyasi Levente

A most kiosztott parkolóhelyek bérleti szerződése öt évre szól, azzal a feltétellel, hogy a bérlők minden évben a meghatározott határidőre befizetik a bérleti díjat. Ellenkező esetben elveszítik a parkolóhelyüket.

Az ütközőszerkezetek (sárga bilincsek) felszerelése folyamatosan történik, a Közpénzügyi Igazgatóságtól kapott kimutatások alapján a Városi Kertészet munkatársai igyekeznek 30 napon belül felszerelni az ütközőket.  Múlt heti kimutatások alapján az azon a héten kifizetett bérleti és garancia díjakat kifizetők számára e hét elején kezdték a szerelést.
 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.