hu
 
Csütörtök, 2024. Augusztus 01.

Sepsiszentgyörgyön koncertezik a Liszt Ferenc Kamarazenekar

2017.05.05

Kiemelkedő zenei eseményre kerül sor Sepsiszentgyörgyön, hiszen május 8-án este a budapesti Liszt Ferenc Kamarazenekar  vendégszerepel  a Tamási Áron Színházban. A kivételes zenei esemény este 19 órától kezdődik a Tamási Áron Színház nagytermében.

Mozart G dúr hegedűversenye, Bartók Béla Divertimentója és Liszt Ferenc II. Magyar Rapszódiája  lesz hallható a zenekar műsorán. A koncert hangversenymestere Tfirst Péter hegedűművész lesz, szólistája Fátyol Rudolf.
A Liszt Ferenc Kamarazenekar több mint fél évszázada állandó szereplője a klasszikus zenei élet nemzetközi elitjének, így méltán tartják világszerte a kamarazenei műfaj egyik legjobb képviselőjének. A 2016 óta Tfirst Péter által vezetett együttes évről évre a világ legjelentősebb koncerttermeiben, elsőrangú szólisták közreműködésével lép színpadra.
Csak hogy a legjelentősebb fellépéseiket említsük az utóbbi időszakból, az együttes fellépett az amszterdami Concertgebouw-ban, a frankfurti Alte Operben a düsseldorfi Tonhalle-ben a bécsi Musikvereinban, a genfi Victoria Hallban, de koncertezett Pekingben, a világhírű National Centre for the Performing Arts koncerttermeiben is. Olyan szólistákkal léptek színpadra, mint Mischa Maisky, Emmanuel Pahud, Vagyim Gluzman, Alison Balsom, Fazyl Say, Rost Andrea és Steven Isserlis. 2016-ban a Deutsche Grammophon gondozásában megjelent, Rácz Ödönnel közösen elkészített hanglemezük egyöntetű elismerést aratott a nemzetközi kritika körében.



A koncertre  a jegyek 15 lejbe kerülnek, és elővételben a Városi Kulturális Szervezőirodában vásárolhatók meg (Szabadság tér 1. szám).

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.