hu
 
Csütörtök, 2024. Augusztus 01.

Vigyázzunk a környezetünkre!

2017.04.13

A tavasz beköszönte magával hozza a zöld hulladék megjelenését is. A Tega Rt. vállalja a sepsiszentgyörgyi zöld hulladék elszállítását, a magánházaktól legtöbb két zsáknyi mennyiséget ingyenesen szállítja, egyébként meg a köztéri gyűjtőpontoktól program szerint, heti rendszerességgel szállítják az ilyen típusú hulladékot. Az igényt a 0267-310123-as telefonszámon lehet bejelenteni.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala kéri a lakókat, hogy óvják környezetünket, és vigyázzanak a levegő tisztaságára, legyen Sepsiszentgyörgy a legtisztább levegőjű város. 

Ennek a folyamatnak elengedhetetlen része, főként tavasszal és nagy szárazságok idején, a tarló- és a növényzet égetésének elkerülése. A Polgármesteri Hivatal felhívja a helyi lakosok figyelmét, hogy a tarló és a növényzet égetése tilos a környezetvédelmi hatóság engedélye és a helyi Sürgősségi Esetek Felügyelőségének előzetes értesítése nélkül.



Ebben az időszakban ismerős látványnak számítanak az égő földek, annak ellenére, hogy a tarló égetést a 195/2005-ös sürgősségi kormányrendelet 94. cikkelyének n pontja is tiltja a fent említett szervek bevonása nélkül, úgyszintén egy 2015-ös rendelet is, amelyet a Mezőgazdasági és Fejlesztési Minisztérium, a Környezetvédelmi, Vízügyi és Erdőgazdálkodási Minisztérium, valamint az Országos Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság közösen adott ki.

Az engedély nélküli tarló- és növényzet égetés kihágásnak számít, 1000-2500 lejes pénzbírsággal is büntethető. Ezenfelül a kihágást elkövető mezőgazdasági szereplők az állami és/vagy uniós alapokból folyósított támogatástól is elesnek.

Őrizzük meg környezetünket!

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.