hu
 
Csütörtök, 2024. Augusztus 01.

Színházi világnap a Tamási Áron Színházban

2017.03.23

A Színház Világnapján, 2017. március 27-én egész napos rendezvénysorozattal készül a Tamási Áron Színház. Az ünnep során, kilépve a színház falain kívülre is, a következő, rendkívül színes program várja az érdeklődőket:

  • 12 és 17 órától a Cimborák Bábszínház előadásában A három kismalac című bábjátékot tekinthetik meg a Kamarateremben.
  • 12 és 19 órától az M Studio Mozgásszínház előadásában az Andrea Gavriliu által rendezett Tavaszi áldozatot nézhetik meg a Háromszék Táncstúdióban.
  • 20 órától a Tamási Áron Színház a Zakariás Zalán által színpadra vitt Pénz az égből című vígjátékát játssza a Nagyteremben. Az előadást élőben közvetítik a főtéren is.

A közösségi részvétel évében sorra kerülő színházi világnap alkalmából az előadások és a főtéri élő közvetítés mellett különböző meglepetésekkel is a magyar színház: régi plakátokat és műsorfüzeteket lehet vásárolni a téren, a Pénz az égből című előadás ideje alatt a Tein Teaház és az Indivino teraszán színészek veszik fel a rendeléseket és szolgálják fel az italokat. Mindemellett az idei világnapi üzenetet, amelyet Isabelle Huppert francia színésznő fogalmaz meg, rendhagyó módon közvetítik a színészek.

 


Az ünnepi program a Tamási Áron Színház, a Kónya Ádám Művelődési Ház és a Városimázs iroda együttműködésével valósul meg, és remek alkalmat biztosít arra, hogy a sepsiszentgyörgyi lakosokat erőteljesebb közösségi részvételre buzdítsuk.

Szeretettel várunk minden ünnepelni vágyó színházkedvelőt!

 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.