hu
 
Csütörtök, 2024. Augusztus 01.

Robbanásszerű növekedés az autók terén

2017.03.09

Közel 20 ezer bejegyzett autót tartanak számon 2017 márciusában Sepsiszentgyörgyön. Antal Árpád polgármester március 9-i sajtótájékoztatóján az is kiderült, hogy csak ez év első két hónapjában mintegy 729 új autót jegyeztek be, elérve ezzel a 19786-os számot, amelyben a lízingelt autók, a külföldi rendszámtáblájú és a más városokban bejegyzett, de Sepsiszentgyörgyön használt autók nincsenek is benne. A tavaly egész év folyamán 1423 új autót regisztráltak a városban.

A személygépjárművek számának robbanásszerű növekedése aggodalomra ad okot mind a forgalom zökkenőmentessége, mind a parkolóhelyek számának tekintetében, hogy a környezetszennyezési szempontokat ne is említsük.

Külön érdekességként hangzott el, hogy például a Sugás áruház mögötti lakónegyedben 263 garázs és parkolóhely található összesen, míg abba a negyedbe tartozó lakásokhoz mintegy 508 autó van bejegyezve. A polgármester biztosította a sajtó képviselőit, hogy az önkormányzat dolgozik a parkolóhelyek megoldásán, valamint a közszállítás korszerűsítésén, erre elkülönített keret is van országos szinten, amelyre Sepsiszentgyörgy is pályázni fog, ahogyan megnyílik az alap. Addig is ajánljuk, amennyiben lehetőségük van rá, a sétálást és a biciklizést. 


 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.