hu
 
Csütörtök, 2024. Augusztus 01.

Tömbházfelújítási programba kezd az önkormányzat

2017.02.17

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 3 évre betervezte az erodálódásnak leginkább kitett tömbházak felújítási programját: 2017-ben kerülne sor a központi városmag tömbházaira, 2018-ban a város tömbházainak legnagyobb részére és 2019-ben az Állomás negyed és a Brassói út tömbházai következnek.

Fotó: Vargyasi Levente

A 153/2011-es Törvény értelmében minden lakástulajdonosnak kötelessége gondoskodni házának homlokzatáról, részben biztonsági, részben esztétikai okokból kifolyólag. Az önkormányzat felmérést készített azokról a magántulajdonban lévő lakásokról, amelyeknek a legnagyobb szükségük van ilyen típusú beavatkozásra, és elkezdték a tulajdonosok kiértesítését. A város területén található tömbházak nagyrésze e rendelet hatálya alá esik, kivételt képeznek azok a tömbházak, amelyeket a hőszigetelési program keretében felújítottak.

A törvény értelmében a Polgármesteri Hivatal felelőssége értesíteni a tulajdonosokat a rájuk háruló kötelességről, ugyanakkor szintén ez a törvény ad lehetőséget a tulajdonosok számára, hogy az önkormányzat támogatását kérjék, amennyiben a lakásban bejegyzett tagok egy főre eső átlag havi jövedelme alacsonyabb az egy főre eső országos átlagjövedelemnél. Amennyiben ezt bizonyítani tudják, úgy jogosultak az önkormányzat támogatására a lakásuk (tömbházuk) burkolatának felújításában.

Sepsiszentgyörgy önkormányzata beazonosította az erodálódásnak leginkább kitett tömbházakat, majd a beavatkozás szükségességének és a tömegközlekedés által leginkább érintett útvonal függvényében 3 évre betervezte a felújítási folyamatot: 2017-ben kerülne sor a központi városmag tömbházaira, 2018-ban a város tömbházainak legnagyobb részére és 2019-ben az Állomás negyed és a Brassói út tömbházai következnek.

A Polgármesteri Hivatal az elmúlt héten értesítette a Lakószövetségeket, személyesen is találkozott azok képviselőivel, és arra kérte őket, hogy tájékoztassák a tulajdonosokat. Az együttműködés módszertanának kidolgozása folyamatban van.

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.