hu
 
Csütörtök, 2024. Augusztus 01.

Muzsika királyok és hercegek korából

2017.01.17

A 2016/2017-es évad második leckehangversenyét Muzsika királyok és hercegek korából címmel tartják január 20-án, pénteken délelőtt 10 és 12 órától a Tamási Áron Színház nagytermében. Közreműködik a Codex együttes, mesélő Adorján Csaba. Ezúttal a régizene világába vezetik be a kisdiákokat, a koncert I-VI. osztályos tanulóknak ajánlott.

A leckehangverseny bérletek érvényesek, de szabadárusításban is lehet jegyeket vásárolni a Városi Szervezőirodában (Nyitvatartás: hétfő-csütörtök 9-16 óra, péntek 9-13. Cím: Szabadság tér, 1. szám. Tel: 0267312104). A jegy ára 5 lej.

A sepsiszentgyörgyi hangversenykínálat a 2016/2017-es évadtól bővült leckehangversenyekkel, a sorozat ötletgazdája dr. Filip Ignác muzsikus, zenepedagógus, az erdélyi komolyzene meghatározó szereplője. A program célja a fiatal generáció komolyzene iránti érdeklődésének felébresztése, a zenei élmény személyiségre pozitívan ható erejének közös felfedezése, a jövő komolyzenei közönségének nevelése.

A tavaszig tartó sorozatot Vivaldi Négy évszakja keretezi, e két koncert szólistát és mesélőt is szerepeltet. Novemberben Vivaldi népszerű művének Ősz és a Tél tételeit hallhatták a kisdiákok, most a gyermekek világához közel álló régizene műfajából nyújtanak kóstolót, februárban pedig a hangszerek világába hívják barangolni a közönséget.
Szervező: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.