hu
 
Csütörtök, 2024. Augusztus 01.

Megoldódott a jégszám megrongálásának esete

2017.01.16

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata tájékoztatja a sajtómunkatársakat és a lakosságot, hogy a múlt hét folyamán, 2017. január 10-én megsérült jégszámok története lezárult. Az elmúlt napok során összegyűlt információk tudatában az önkormányzat két korábbi közleménye a következő pontosításra szorul: január 10-én a jégszobor előtti évszámból a 7-es számot rongálta meg a térkamera felvételein látszó 4 diák közül az egyik. A jégszám többi számjegye az időnként felmelegedő idő és a körülötte zajló fényképezések és játszadozások miatt esett le. Január 13-án az önkormányzat munkatársai összegyűjtötték és elszállították a teljes évszám jégtömbjét.

Ezúton tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a 7-es számot megrongáló kiskorúak szüleikkel együtt jelentkeztek az önkormányzatnál, majd személyesen találkoztak a polgármesterrel és tettükért bocsánatot kértek, amely bocsánatkérést ezúton továbbítjuk a sepsiszentgyörgyiek felé.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a Városimázs Irodával közösen hangsúlyozza, hogy a kialakult helyzetet az első perctől együttműködően kezelte, amely lehetővé tette, hogy barátságos megbeszélés útján lehessen rendezni az ügyet. Természetesen a szándékos rombolás továbbra sem elfogadott cselekedet senki részéről, viszont kiskorúakról lévén szó, az önkormányzat nem kívánt ellenük rendőrségi eljárást indítani.

A felmelegedés következtében a jégszobor olvadni kezdett, ezért az önkormányzat a hét folyamán eltávolítja azt. 
 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.