hu
 
Szerda, 2024. Július 31.

Megyei turisztikai információs iroda nyílik Sepsiszentgyörgyön

2016.11.15

Turisztikai információs irodát nyit tavasszal az egykori Art Gallery helyén a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesülete. Az épületrészt már hivatalosan is átvette az egyesület Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalától. Az elmúlt időszakban többször felmerült az igény egy megyei turisztikai információs iroda létesítésére, amely a térséget átfogó, gazdag és aktuális ajánlatokat biztosít akár a helyiek, akár a térségbe látogatók számára.

Az Art Gallery (amely a megyei tanács szomszédságába költözött) régi üzlethelye Sepsiszentgyörgy főterén található, mely kiváló helyszínként szolgál turisztikai iroda működtetésére, hiszen könnyen elérhető, forgalmas városrészen van.

Fotó: Vargyasi Levente

Kopacz Zsuzsa, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület munkatársa szerint a megyeközpontban nyíló turisztikai információs központ hiánypótló szerepet tölt be, mivel az ide betérő turisták és helyiek az egész régióról kaphatnak információkat. „Nem hagyományos tourinfóban gondolkodunk, hanem modern, innovatív marketing eszközöket alkalmazva népszerűsítjük térségünket. Az egyedien és célirányosan megtervezett és berendezett irodában az ismertető anyagok mellett egy kis szuvenír sarkot is berendezünk, ahol háromszéki termékeket, ajándéktárgyakat vásárolhatnak meg a látogatók.”

(Kovászna Megye Turizmusáért Egyesületének közleménye)
 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.