hu
 
Szerda, 2024. Július 31.

XIII. Kárpát-medencei Arany János Balladamondó verseny

2016.10.21

Nagykőrös Város Önkormányzata, a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ és az Arany János Református Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium 2017. március 03-04. között immár 13. alkalommal szervezi meg a Kárpát-medencei magyar középiskolásoknak szóló balladamondó versenyét.

A verset szerető fiatalok érdeklődését fenntartva, a verseny Arany János szellemiségének továbbörökítését és a ballada műfajának újra felfedezését tűzte ki célul, összekötő kapocsként szolgálva az irodalmárok, a fiatal generáció és azok tanárai, és egykori pedagógusok között.
A versenyre jelentkező 14-19 éves (9-12. évfolyam) tanulóknak választaniuk kell egyet a három Arany János ballada közül (Szondi két apródja, Mátyás anyja, Zách Klára), valamint további két szabadon választott Arany János balladát is elő kell adniuk.
A nyerteseket a zsűri arany, ezüst és bronz fokozattal és pénzjutalommal díjazza, 7 különdíjas verzenyzőt pedig értékes tárgynyereményekkel jutalmaz.
2017. január 20-a a benevezési határidő, az ezután benyújtott nevezéseket a szervezők már nem tudják elfogadni. A tanulónkénti nevezési díj bruttó 2.000 Ft, amely magában foglalja a verseny utáni gála előadás tiszteletjegyét is.
A versenyre való jelentkezés feltételeiről és minden egyéb fontos információról a http://www.korosikultura.hu/balladamondo-174.html oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.
 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.