hu
 
Szerda, 2024. Július 31.

De minimis támogatás vállalkozóknak

2016.10.18

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa és a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara csekély összegű támogatási, ún. de minimis rendszert dolgozott ki a sepsiszentgyörgyi kis-, közép- és mikrovállalkozások létrehozásának ösztönzésére és a már meglévők fejlesztésére. Az október 21-ig igényelhető támogatás célja a 2016-os évet érintő épületadó egy részének visszatérítése.


Fotó: vargyasi Levente

A kiírt határozatban foglaltak szerint kisvállalkozásnak számít minden olyan 10 és 49 fő közötti alkalmazotti létszámmal rendelkező vállalkozás, amelynek nettó éves árbevétele eléri a 10 millió eurónak megfelelő román lejt, mérlegfőösszege pedig nem haladja meg ugyanezt az összeget.
A középvállalkozások alkalmazottainak száma 50 és 249 fő közötti, nettó éves árbevételük 50 millió eurónak megfelelő román lej, és mérlegfőösszegük 43 millió erurónak megfelelő román lejnél nem magasabb.
Mikrovállalkozásnak tekinthetőek azok a cégek, amelyeknek maximális alkalmazotti létszáma 9 fő, nettó éves árbevétele és mérlegfőösszege pedig nem haladja meg a 2 millió eurónak megfelelő román lejt.

Mindazon adófizető vállalkozások, amelyek Sepsiszentgyörgyön bejegyzett székhellyel vagy munkaponttal rendelkeznek, illetve megfelelnek a kiírás egyéb jogosultsági feltételeinek, 2016. október 21-ig még igényelhetik a támogatást.
A de minimis hozzájárulás összegét a székhely vagy munkapont után fizetett helyi járulékok összegének függvényében számolják ki, az elbírálás pedig a pályázatok benyújtási sorrendjében történik.

A csekély összegű finanszírozási rendszer teljes leírása a kötelező dokumentációval együtt a http://www.ccicov.com/ro/informatii/1488-proiect-ajutor-de-minimis-2016 honlapon elérhető.

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.