hu
 
Szerda, 2024. Július 31.

Klasszikus zenét a főtérre – fellép az ArteMiss

2016.09.20


A Klasszikus zenét a főtérre sorozat tizenkettedik koncertjét a marosvásárhelyi Állami Filharmónia tagjaiból álló ArteMiss vonósnégyes adja szeptember 20-án, kedden este hét órától. Műsoron
W. A. Mozart, Astor Piazzola, Johannes Brahms, Schostakovits, Franz Schubert zeneszerzők művei szerepelnek.

Az ArteMiss vonósnégyest 2014-ben alapította Iszlai Kinga (I. hegedű), Szabó Szidónia (II. hegedű), Ana Maria Cocoară (brácsa) és Irina Caraghiaur (cselló), mindannyian a marosvásárhelyi Állami Filharmóniánál tagjai. A klasszikus vonósnégyes-irodalom mellett szívesen játszanak más műfajú előadóművészekkel, együttesekkel, mint például a Koszika & the HotShots együttessel is volt közös fellépésük. Számos ünnepi rendezvényen vettek részt, könyvbemutatókon, egyéni koncerteket tartottak az ország több városában.

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.