hu
 
Szerda, 2024. Július 31.

Családi nap Kukatündérrel – felelősen a környezetünkért

2016.08.31

Harmadszorra is népszerű kezdeményezésnek bizonyult a Családi nap, amelyet Sepsiszentgyörgy főterén tartottak. A színek és vonatokat követően ezúttal a hulladékgazdálkodás került a figyelem középpontjába, ugyanakkor kutyasimogatásra és műfalmászásra is lehetőség nyílt.

A három év felettiek számára az Alpinsport Egyesület  közreműködésével, Szőcs Imre hegymászó vezetésével zajlott a műfalmászás a szovjet emlékműnél, az ingyenes program sikerét egyértelműen bizonyítja, hogy folyamatosan sorba álltak a gyermekek, hogy megmászhassák az obeliszket. A Tega Rt. által működtetett Szépmezői kutyamenhely munkatársai, Mátyás Mózes vezetésével, ismét elhozták a simogatásra váró kutyusokat, ez is kipróbált program, hiszen nem először szerveznek ilyent a gyerekek nagy örömére. A menhely szakemberei ezzel is az örökbefogadás lehetőségeit kívánják népszerűsíteni, de szülőknek is jó alkalom, hogy lássák, gyerekeiket barátkozni a négylábúakkal. A harmadik Családi nap központi tevékenységét Székely Kincső helyi tanácsos, a Tega Rt. munkatársa vezetésével tartották, a Hulladék érték mottóval. Sokan töltötték ki a hulladékgazdálkodási totót, tematikus labirintusokat, környezetismereti rejtvényeket fejtettek meg, mások szívesen rajzolgattak. Legnépszerűbb foglalkozás a Kukatündér társasjáték volt, amelynek köszönhetően a gyerekek megtanulhatják megkülönböztetni a különféle anyagfajtákat és azt is, hogyan kell a szelektív hulladékgyűjtést helyesen elvégezni. A Kukatündér azért is izgalmas társasjáték, mert a változatos játékszabályok lehetővé teszik, hogy minden korosztály megtalálja benne a neki való feladatot.

A harmadik Családi napot Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, a Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy, Székelyföld Kulturális Fővárosa, az Alpinsport Egyesület és a TEGA Rt. közösen szervezte.

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.