hu
 
Szerda, 2024. Július 31.

Sepsiszentgyörgyön koncertezik a Four Bones Quartet

2016.08.23

A magyar nyelvterületen ritkaságnak számító harsonásokból álló zenekari műfaj egyik legrégebbi képviselője, a budapesti Four Bones együttes koncertezik Sepsiszentgyörgyön. A kvartett pénteken 16.30-tól Kovács Tamás ütőhangszeressel együtt lép fel a  főtéren. Az esemény a Sepsiszentgyörgy a kultúrára épít sorozat része.
A Four Bones harsonakvartett megfordult a világ számos országában: a zenekar tagjai Európa-szerte adnak teltházas koncerteket, kimagasló eseményeken képviselik Magyarországot, és Ázsiába is visszatérő vendégek. A műfajok közti folyamatos összefonódást és az átjárhatóság útjait kereső együttes az elmúlt több mint tíz év során nagy hittel és lendülettel muzsikált világszerte, hogy a négy egynemű hangszer varázsát terjessze. Fellépéseik által a különlegesen egyedi hangzást nyújtó négyes minél szélesebb rétegekhez kívánt eljutni. A zeneakadémiát végzett muzsikusok igazi elkötelezettjei elegáns és különleges hangszerüknek: „A harsona már csak ilyen szerethető, lágy, ugyanakkor dübörgő és hangos hangszer éppen ezért rengeteg lehetőség rejlik benne, melyet mi próbálunk maximálisan kihasználni, felfedezni akár a stílusokon át kalandozni.” - vélik az együttes tagjai, akik alakulásuk óta arra törekedtek, hogy ne csak klasszikusokat játszanak, hanem minden műfajból hozzanak valamit. Bevallásuk szerint, nem akartak megfelelni sem divatnak, sem trendnek, az arany középutat kívánják megtalálni, és azt folyamatosan eljuttatni a közönséghez.
Nagy sikernek örvend a 2011-es Crossroads című nagylemezük, mely kiválóan tükrözi az együttes zenei repertoárjának sokrétűségét és változatosságát: 5 magyar kortárs zeneszerző kifejezetten az együttes számára komponált művei elkalauzolják a hallgatót a tangó, a jazz a folk és a komolyzene gyakran egymást keresztező világába. Belföldi és külföldi turnéi során a Four Bones az elmúlt évtizedben számos kiváló művésszel, énekessel dolgozott együtt, többek között Palya Beával, Szirtes Edina Mókussal és Gereben Zitával.
Pénteken, augusztus 26-án, 16.30-tól a Multiple Shapes of the Four Bones Sound című új produkcióból merítve igazi zenei csemegékkel várják a közönséget. Az együttes tagjai Magyar Péter, Gáspár Olivér, Angyal János, Gyertvai Péter ezúttal Kovács Tamás ütőhangszeressel kiegészülve játszanak.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház.

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.